6 redenen waarom het werven van medewerkers tijdens de zomervakantieperiode juist wél verstandig is!

6 redenen waarom het werven van medewerkers tijdens de zomervakantieperiode juist wél verstandig is!

Communiteers > Blog > Blog > 6 redenen waarom het werven van medewerkers tijdens de zomervakantieperiode juist wél verstandig is!

Eindelijk vakantie… Tijd voor rust! Even geen stress en jezelf opladen voor de tweede helft van dit jaar. De werkdruk neemt af en waar je de afgelopen maanden misschien wel op je tenen hebt gelopen, is het nu tijd om een stap terug te doen. Of toch gaan werven in de zomervakantie?

“Op zoek gaan naar nieuwe collega’s in deze periode? Dat heeft toch geen zin. Iedereen is met vakantie en heeft wel wat anders aan het hoofd.” Toch blijkt uit onze ervaring vaak het tegendeel. We delen 6 redenen waarom het werven van personeel tijdens de zomervakantieperiode juist wél verstandig is!

1. Tijd voor bezinning

De eerste reden ligt redelijk voor de hand. De vakantieperiode is voor velen júist een moment om de afgelopen maanden nog eens rustig te evalueren. “Wat is er allemaal gebeurd en zit ik nog lekker in mijn vel?” In onze recruitmentcampagnes van de afgelopen jaren zien we elk jaar weer dat het aantal kliks op recruitment gerelateerde berichten substantieel toeneemt! Vooral berichten over tevredenheid over de eigen werkplek scoren hierbij goed.

2. Tijd om te solliciteren

Tijdens je vakantieperiode ben je geen (of in elk geval veel minder) verantwoording schuldig aan je huidige werkgever. Daarnaast heb je eindelijk eens tijd voor dat ene vrijblijvende sollicitatiegesprek. De ervaring leert dat veel mogelijk nieuwe collega’s van jou in deze periode juist de tijd hebben en nemen om te solliciteren.

3. Zomermaanden zaaimaanden

Het is voor jou de tijd om even wat rustiger aan te doen, maar wat ligt er het komende half jaar voor jou allemaal in het verschiet? Onze campagnes zijn steevast opgebouwd uit een tweetal fases: zaaien (om in contact te komen met de doelgroep) en oogsten (om de doelgroep te verleiden om daadwerkelijk te solliciteren). Wat weerhoudt je om in deze relatief rustige periode alvast te ‘zaaien’? Of ben jij meer iemand die leeft volgens het principe ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’?

4. Afgestudeerd en op zoek naar een baan

De jeugd heeft de toekomst, toch? Laat dit nu nét de doelgroep zijn die het afgelopen jaar hard heeft geploeterd om een diploma te behalen. De afgelopen maanden waren hierbij waarschijnlijk het pittigst. Ze zijn klaar met studeren en toe aan iets anders: een vast inkomen en beloond worden voor de lange studiejaren. Juist nu gaat deze doelgroep op zoek naar een baan om het geleerde beroep uit te oefenen.

5. Houd rekening met de opzegtermijn

Wat in een sollicitatieprocedure vaak onderschat wordt, is de impact van een opzegtermijn. Heb je nieuwe collega’s nodig in het najaar? Begin dan vooral nú met werven. Als je daarmee pas in het najaar start, is met een beetje pech iemand in november/december pas écht beschikbaar.

6. Concurrentie zit niet stil

Is er schaarste aan specialisten in jouw vakgebied? Dan zal jouw concurrentie ook niet stilzitten. Ga ervan uit dat zij de zomervakantieperiode  gebruiken om nieuwe collega’s te vinden. Wil jij het verschil maken? Begin dan ook op tijd!

Kortom: er zijn meer dan voldoende redenen om juist wél te werven in de zomervakantie! En er zijn er vast nog veel meer. Welke reden overtuigt jou om hiermee aan de slag te gaan?

Bonustip

Mocht je op vakantie gaan deze periode en heb je onvoldoende capaciteit op je werk om hiermee aan de slag te gaan? Geef ons een belletje en wij steken graag de handen uit de mouwen voor je. Vanzelfsprekend gaan ook wij op vakantie, maar we hebben een goede planning, waardoor we de hele vakantieperiode voor je kunnen werven!

Zo kun jij vanuit jouw luie vakantiestoel erop vertrouwen dat de juiste kandidaten jouw mailbox binnenstromen. En dat je na je vakantie weer helemaal uitgerust met frisse nieuwe collega’s de tweede helft van het jaar in kunt gaan!

Meer weten?

Werven in de zomervakantie kan dus heel vruchtbaar zijn. Kunnen wij je helpen jouw vacatures om te zetten naar een effectieve online wervingscampagne? Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.