Met ChatGPT je vacaturetekst en social media posts maken? Het kan!

Met ChatGPT je vacaturetekst en social media posts maken? Het kan!

Communiteers > Blog > Blog > Met ChatGPT je vacaturetekst en social media posts maken? Het kan!

In november 2022 maakten we kennis met ChatGPT, een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie. Waar Google je na een zoekvraag doorverwijst naar andere websites, gaat ChatGPT dieper in op je vragen, en kan je zelfs doorvragen om nog betere antwoordresultaten te krijgen. ChatGPT is gratis te gebruiken, maar als je de betaalde variant kiest, krijg je nog betere en meer doelgerichte resultaten. Wij namen dit op de proef door het programma een aantal opdrachten te geven. Conclusie: de gratis variant is prima om vacatureteksten te schrijven, social media posts te maken en doelgroepen te formuleren. Benieuwd naar de resultaten en hoe dit er precies uitzag? Lees snel verder!

“SCHRIJF EEN VACATURETEKST VOOR RECRUITMENT MARKETING”

Dat is de eerste vraag die wij de slimme chatbot stelden. Binnen no time popte het volgende antwoord op.

Lekker uitgebreid, maar we misten nog een aantal woorden. We vroegen de chatbot om de volgende woorden toe te voegen: gedreven, gezellig team, stressbestendig, sociaal en durver.

“MAAK VAN BOVENSTAANDE TEKST EEN SOCIAL MEDIA POST”

Van de door het programma zelf geschreven vacaturetekst, maakte ChatGPT een social media post. Voor ons gevoel was de tekst wat aan de lange kant. We vroegen het korter te maken en tadaa! Een korte, goed te gebruiken tekst voor een social media post, gebaseerd op de vacaturetekst. Om het nog ietwat specifieker te maken, vroegen we de doelgroep te specificeren. We noemden zelf geen specificaties, om te kijken wat het programma zou doen. Het koos zelf de term ‘IT-professionals’. Hieruit leren we dat het programma een tekst samenstelt op de meest gezochte termen. Wil je dus een specifieke doelgroep maken? Dan heeft de chatbot wel duidelijke aanwijzingen nodig.

SPECIFICEER MIJN DOELGROEP VOOR EEN ADVERTENTIECAMPAGNE

De bot kan vergelijkbare functietitels voor je bedenken, gebaseerd op de eerdere vragen en antwoorden. Deze kan je gebruiken in de targeting van je advertentiecampagnes.

Met deze antwoorden kwamen we niet bepaald verder. Dus vroegen we naar andere termen voor ‘recruitment marketeer’.

AMERIKAANS SLIM

De antwoorden van ChatGPT zijn slim en accuraat. Teksten zijn zeker te gebruiken, maar er moet nog wel een kritisch/menselijk oog naar kijken. Bepaalde teksten zijn namelijk nog vrij Amerikaans. Soms letterlijk vertaald, maar hoe dan ook beter dan Google Translate. Het is vooral handig als je inspiratie mist, of niet weet wat je precies zoekt in een doelgroep. O, en verder is de chatbot ook leuk om andere vragen te stellen, zoals: ‘wat eten we vandaag?’, of ‘schrijf een grappige tekst voor mijn vriend/vriendin.’ De chatbot kan zelfs een hele quiz voor je bedenken! Genoeg om te ontdekken.

Heb je vragen over ChatGPT of over vacatureteksten? Ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wist je trouwens dat wij jouw vacatureteksten helemaal gratis voor je checken? Lees daarover hier meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.