16 gratis tips om online medewerkers te werven! 🚀

Download hier direct 16 tips die je helpen bij het werven via social media:

  Ben je op zoek naar nieuwe collega’s? Heb je alles geprobeerd maar reageert er echt niemand op die vacature? Probeer dan eens werven via social media.

  De wereld staat op zijn kop. Voor elke 100 werkzoekenden zijn er inmiddels 143 banen beschikbaar. Super fijn voor de werkzoekenden zou je zeggen, maar als ondernemer is het een uitdaging. Je hebt het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd. Van een recruitmentbureau tot een bonus voor de eigen medewerkers die iemand aandragen. Niets lijkt te werken. Heb je je online volgers al eens gevraagd of zij iemand kennen? Wie weet zit hij/zij al lang in je volgersgroep. 

  LinkedIn Jobs
  Recruitment op social media wordt steeds populairder. Het bekendste platform om met potentiële collega’s in contact te komen is LinkedIn. Naast de mogelijkheden op je eigen bedrijfspagina heeft LinkedIn ook LinkedIn Jobs. In deze gratis vacature-omgeving plaats je naast een wervende tekst ook de vacature, de specificaties en als het beschikbaar is een salarisindicatie. Tevreden? Posten maar! 

  Nadat de vacature is gepubliceerd krijgen LinkedIn-gebruikers met een vergelijkbare functie een notificatie met een overzicht van, voor hen, interessante vacatures. En dat allemaal GRATIS! 

  Uiteraard kun je nog een stapje verder gaan met LinkedIn, bijvoorbeeld met LinkedIn Premium. Hiermee krijg je nog meer mogelijkheden en een beter bereik met je advertenties. Wil je dit niet, dan heb je nog de mogelijkheid om de vacature op LinkedIn te promoten met een betaalde advertentie. Zo komt de vacature ook bij een grotere groep potentiële collega’s voorbij. Uiteraard allemaal op LinkedIn. Voor slechts €10,- per dag kun je al adverteren op LinkedIn.

  Maar er is meer!
  Natuurlijk zijn je nieuwe collega’s niet de hele dag met LinkedIn bezig (misschien juist helemaal niet). Facebook, Instagram, TikTok, YouTube. Het zijn allemaal platformen waar je doelgroep te vinden is. Ook hier kun je de zoektocht naar de nieuwe collega beginnen. Dat kan betaald, maar ook organisch (onbetaald). Met een beetje creativiteit weet jij je doelgroep te verleiden om de vacature eens te bekijken of zelfs contact op te nemen. 

  Samenwerken met Ferry van de Zaande is altijd een goed idee. 😃 Of wat dacht je van een videoboodschap op LinkedIn waarbij je vertrekkende collega de nieuwe collega uitnodigt om te solliciteren.

  Laat ons je helpen snel de juiste kandidaten te vinden in deze krappe arbeidsmarkt!
  Heb je zelf geen tijd om de vacature te maken? Of weet je niet waar je moet beginnen? Wij verzorgen al jarenlang bewezen succesvolle recruitmentcampagnes voor onze opdrachtgevers. Hierbij ontzorgen we jou en vergroten we jouw online zichtbaarheid.

  We combineren de kracht van employer branding met online middelen, waardoor jouw bedrijf daadwerkelijk gevonden wordt. Onder andere videoproductie, de inzet van WhatsApp en/of een chatbot behoort tot de mogelijkheden. Het enige wat jij hoeft te doen is de kandidaat te bellen of te mailen en een kopje koffie inschenken. Benieuwd geworden? Bekijk wat wij voor je kunnen doen en neem contact met ons op. Dit kan heel eenvoudig door je gegevens achter te laten in onze chatbot. Klik hier!

  Wil je eerst zelf proberen om medewerkers te werven met behulp van onze 16 gratis tips? Download deze dan hier!

  www.hyers.nl

  Add a comment

  *Please complete all fields correctly

  Related Blogs

  Alt Tag

  Een gratis kennislunch of ontbijt!

  Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
  afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

  Maak een afspraak!