Dé 4 Instagram updates die je niet mag missen

Het lijkt ondertussen alweer oud nieuws, de Instagram update waarbij we (eindelijk) weer het chronologische algoritme terug kregen. Ondertussen bekogelt Instagram ons nog net niet iedere dag met updates. Of toch wel…? Schieten de stressvlekken je al in de nek? No worries, we zetten de Instagram updates voor je op een rijtje.

Berichten vastzetten

Berichten vastzettenVoor de fervente TikTok-gebruiker is de volgende update al passé: Instagram geeft je de mogelijkheid om drie reels of berichten vast te zetten, waardoor ze bovenaan je profiel te zien zijn. Handig dus om bijvoorbeeld belangrijke informatie, vacatures of best presterende posts uit te lichten.

Hoe doe je dat?

  1. Ga naar het bericht dat je uit wilt lichten.
  2. Tik op de 3 stipjes in de rechterbovenhoek.
  3. Kies ‘Vastzetten op je profiel’.

 

Stickers in Reels

Ook in Reels kun je nu gebruik maken van interactieve stickers die je waarschijnlijk al kent uit de Stories. Je kunt ook je eigen audio importeren en aan je Reels toevoegen. Dus, wil je weten welke optie jouw volgers het beste vinden? Zet een poll in en vraag het ze. 

Reels sjablonen

En uh, nog even over die Reels. Ze mogen nu 90 seconden duren, zodat je iets meer tijd hebt om jouw geweldige beelden te laten zien. Weet je nu niet zo goed hoe je zo’n Reel maakt? Ook daar heeft Instagram wat op verzonnen. Door gebruik te maken van sjablonen kun je snel een Reel maken in dezelfde vorm als andere Reels. Je hoeft alleen maar op de knop ‘Gebruik als template’’ te tikken. Instagram benadrukt hierbij dat originele content belangrijk is (lees: video’s met een TikTok-logo erop sluiten achteraan in de rij).

Uh, wat zeg je?

  1. Open de Reel die je wilt gebruiken.
  2. Klik dan op ‘Gebruik als template’
  3. Tadaam je ziet welke clips er gebruikt zijn en hoe lang deze duren. Door op een clip te klikken kun je deze vervangen door eigen media. 
  4. Klik op ‘Volgende’
  5. Nu kun je je Reel bewerken zoals je dat gewend bent van de Stories, inclusief interactieve stickers.

 

Verticale foto’s

Deze nieuwe feature zal je vast niet ontgaan zijn: Instagram stopt met vierkante foto’s en gaat over op meer beeldvullend verticaal formaat. Dan vraag je je natuurlijk direct af wat er met alle oude, vierkante foto’s gaat gebeuren. Deze krijgen onderin en bovenin een balk waarin kleuren uit de foto terugkomen. Daarnaast worden de captions korter en staan ze over de afbeelding of video heen. 

Zit jij met handen in het haar? Weet je niet hoe je deze Instagram updates toe kunt passen op jouw content? Ten eerste, we begrijpen je helemaal. Ten tweede, laten we samen kijken hoe ver we komen!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Waarom een nepprofiel geen goed idee is
Instagram Reels: Wat is het en hoe gebruik je het?
Maak je social media account feestdagen-proof

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!