Podcast: Privacywetgeving

Beeld: Joris in gesprek met Loes Ewals van Recht Direct.

Snel leren wat AVG betekent voor jouw bedrijf? De privacywetgeving lijkt vaak een lastig behapbaar thema. Veel regels, vage termen en weinig concrete voorbeelden. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Recht Direct die MKB’ers helpen met het voorkomen van juridische zaken. Loes Ewals, juriste bij Recht Direct, omschrijft het in onze podcast over privacywetgeving als volgt: ‘Beter voorkomen dan genezen, zeker bij juridische zaken’. 

De AVG-wet is drie jaar geleden van kracht gegaan en komt voort uit Europese wetgeving, wat betekent dat deze wetten in alle landen van de Europese Unie van kracht zijn. De wet is opgesteld om tegemoet te komen aan de huidige digitale maatschappij, waarin onze persoonsgegevens goed beschermd dienen te worden.

Loes Ewals leert ons in de podcast dat er twee hoofdzaken in de privacywet staan: de rechten voor personen en de plichten voor ondernemers. Vanuit die hoofdregels worden concrete verplichtingen gevormd. Zo mag je alleen persoonsgegevens opslaan als je er een doel bij hebt, en dus bijvoorbeeld niet iemands BSN vragen om een alleen offerte op te stellen.

In aflevering 4 van de Communiteers Podcast delen Loes en Joris veel meer praktische informatie en voorbeelden over boetes of incidenten uit de voorbije jaren. De podcast is hier te beluisteren. 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

5 simpele stappen om Google Analytics 4 in te stellen
tiktok-interessant

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!