Social media cijfers; en nu?

Als je als echte millennial alweer een jaar bent afgestapt van Facebook en apps als TikTok of Snapchat niet helemaal bij me passen, wat wekt dan wél mijn interesse? Denk jij dit ook wel eens, of ben ik de enige? 😉

De paar social media apps die ik geregeld open op mijn telefoon zijn Pinterest, LinkedIn en Instagram. En deze bestaan alweer een tijdje. Vooral LinkedIn, je zou het niet zeggen, dateert alweer uit 2003

 

 

In deze video van The Next Web vliegen social media voorbij, maar een aantal kennen de meeste Nederlanders vast niet. Orkut en Hi5? Wat is dat, Hi5? Dit dus.

En waar gaat het heen? Cijfers uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019, het grootste trendonderzoek naar het gebruik van social media in Nederland, uitgevoerd door Newcom Research, laat deze resultaten zien:

Facebook verliest steeds meer gebruikers en Instagram is de grote winnaar met een stijging van 20% nieuwe mensen. WhatsApp heeft in een relatief korte tijd veel gebruikers gekregen en kan ook niet meer zo hard groeien, aangezien het aantal mensen met een smartphone niet veel hoger wordt. Recente cijfers heb ik hier niet over kunnen vinden.

Welke kanalen gaan nog harder groeien en welke zullen juist snel verdwijnen? Snapchat zakt alweer onder Twitter, maar ook dit platform gaat hard achteruit. Zullen deze nog wel blijven bestaan? En welk social media platform mag er juist bij? Zal Amazon met iets totaal nieuws komen of komt Google juist met een platform wat wél zal aanslaan? Who knows! 

Heb jij een gaaf idee en wil je daar eens met ons over brainen? Shoot me a message @ susan@communiteers.nl 

 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Je domein verifiëren
Maak je social media account feestdagen-proof
instagramvolgerskopen

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!