5 tips om met social media je SEO score te verbeteren!

5 tips om met social media je SEO score te verbeteren!

Communiteers > Blog > Blog > 5 tips om met social media je SEO score te verbeteren!

SEO, wat houdt het ook alweer in? SEO staat voor Search Engine Optimisation of Zoekmachine Optimalisatie. Simpel gezegd zorg je met SEO dat jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt te staan. Jouw website moet de vraag die mensen in de Google zoekbalk invullen beantwoorden. Maar dat geldt niet alleen voor je website, ook je social media zoals Facebook, Instagram, Google+ en Twitter leveren een bijdrage aan jouw SEO score.

Hoe verbeter jij jouw SEO score?

Google werkt met een puntensysteem. Voor ieder bolletje op de checklist krijg je een aantal punten en het behaalde aantal punten maken samen de SEO score. Social media kanalen zijn hier ook een onderdeel van. Hieronder een paar tips om de score te verhogen waardoor jou website beter vindbaar is!

1. Een duidelijke beschrijving

Misschien spreekt dit voor zich, maar ik wil dit toch graag benadrukken. Ieder social media kanaal biedt je de mogelijkheid om jouw bedrijf te beschrijven. Probeer hier dus ook zo goed mogelijk en het liefst op een persoonlijke manier invulling aan te geven. Maak hierbij gebruik van keywords waarop jij gevonden wilt worden. Denk aan de keywords die ook gebruikt worden op jouw website. Dit zorgt voor consistentie en relevantie.

2. Duidelijke foto’s

Op ieder social media kanaal kun je afbeeldingen plaatsen. Maar omdat elk kanaal anders is, zijn de afmetingen van de afbeeldingen ook anders. Een handige infographic hiervoor vind je via deze link. Deze afbeeldingen moeten wel overeenkomen met de afbeeldingen op je website.

3. Pas de URL aan

Van de meeste kanalen kun je de URL aanpassen. De kanalen genereren standaard een URL die bestaat uit verschillende tekens en letters. Deze URL heeft geen toegevoegde waarde voor jouw SEO. Door de URL aan te passen naar de naam van je bedrijf is jouw URL veel relevanter en ook betrouwbaarder, zoals wij hebben gedaan: https://facebook.com/communiteers.

4. Zorg dat je pagina’s geverifieerd zijn

Dit geldt met name voor Google+ en Pinterest. Door je pagina’s te verifiëren toon je aan dat jij de eigenaar bent. Dit is dus goed voor de betrouwbaarheid van jouw organisatie en ook voor de SEO score.

5. Voeg links naar jouw website toe

Door links toe te voegen aan posts werk je aan de linkbuilding van je website. Ook genereer je meer traffic naar je website waardoor je een hogere score krijgt.

Maar ben vooral actief. Want als jij veel volgers en likes haalt uit je social media posts heeft dit een positieve invloed op je SEO score. Uiteindelijk draait het allemaal om meer traffic naar je website. Dus zorg dat je de punten pakt waar je ze kunt pakken.

Pak jij deze punten al met jouw social media kanalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.