Marketing Automation


Je websitebezoekers automatisch een mail sturen wanneer ze een specifieke pagina hebben bezocht. Of realtime en automatisch een mail ontvangen op het moment dat iemand een bepaalde pagina van jouw website bezoekt. Zomaar twee handige voorbeelden van Marketing Automation.

Het is niet alleen handig, maar het scheelt ook enorm veel tijd. Marketing Automation helpt je jouw onbekende websitebezoekers om te zetten naar klanten, door het gedrag en de interesses van de betreffende bezoeker te analyseren. Dat klinkt gaaf, toch?

De werking
Alles begint in principe door een trigger, een actie. Door een bepaalde actie van de (tot nu toe) onbekende bezoeker wordt er een proces (workflow) in gang gezet. En weet je wat Marketing Automation nou zo handig maakt? Dit gaat allemaal automatisch! Je hoeft zelf niets bij te houden of in te voeren. Oké, behalve die ene eerste keer dan, maar dat doen wij voor je!

De voordelen
De acht belangrijkste voordelen op een rij:

 1. Geautomatiseerd klanten genereren
  • Achterhalen wie geschikt is om aan te spreken/contact mee te leggen
 2. Realtime op de hoogte van (onbekende) websitebezoekers (visitorID)
 3. Geen CRM- en mailsysteem meer nodig
 4. Opbrengsten inzichtelijk maken (ROI)
 5. Slimme e-mails en nieuwsbrieven versturen
  • Keuze 1: aan een individu of een gehele lijst verzenden?
  • Keuze 2: handmatig of automatisch versturen?
  • Keuze 3: direct versturen of inplannen?
 6. Taken en workflows
  • Van automatisch een bedankmail sturen nadat iemand een formulier heeft ingevuld tot een notificatie ontvangen wanneer iemand een bepaalde leadscore heeft behaald
 7. ‘Slimme’ formulieren
  • Gegevens automatisch koppelen
  • Acties uitvoeren d.m.v. workflows n.a.v. de ingevulde gegevens
 8. Campagnes gebruiken
  • Achterhalen hoe men bij jou terecht is gekomen


Geloof jij het?

Dat klinkt allemaal leuk, maar werkt het ook? Dat gaan we testen! Als wij je e-mailadres hebben kun je op de deze link klikken en kies je, geheel willekeurig, je eigen kaart. Zeg het tegen niemand. Vooral niet tegen ons! Let the magic happen…

Hebben we je mailadres nog niet of weet je dit niet zeker? Dan kun je die hier doorgeven. Geef in de beschrijving aan dat je deze test gaat doen, refresh daarna deze pagina en laat je verrassen.

 

Interessant!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Bas via bas@communiteers.nl of 06-290 753 79.

Note: schrik dus niet als je naar aanleiding van het lezen van dit stuk ineens gebeld of gemaild wordt door een Communiteer. Als je goed gelezen hebt weet je waarom ?

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!