Geen gepersonaliseerde advertenties meer op Facebook en Instagram. En nu?

Geen gepersonaliseerde advertenties meer op Facebook en Instagram. En nu?

Communiteers > Blog > Blog > Geen gepersonaliseerde advertenties meer op Facebook en Instagram. En nu?

Het nieuws heeft als een lopend vuurtje de ronde gedaan: Meta (het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram) mag geen gepersonaliseerde reclames meer gaan aanbieden op zijn platformen. Voor velen, vooral bedrijven die adverteren, roept dit direct de vraag op: wat nu?

Misverstand rondom advertenties
Allereerst is het belangrijk om een algemeen misverstand uit de weg te ruimen. Het klopt dat Meta waarschijnlijk geen gepersonaliseerde advertenties meer mag gaan aanbieden, maar dit betekent niet dat gebruikers geen advertenties meer te zien krijgen. Integendeel, de advertenties die dan verschijnen zijn wellicht willekeuriger en minder toegespitst op de individuele wensen en behoeften van de gebruiker. Dus in plaats van advertenties die perfect passen bij jouw laatste zoekopdrachten of likes, krijg je mogelijk reclame voor producten of diensten die minder of niet relevant voor je zijn.

Zagen we dit aankomen?
Voor velen in de marketingwereld komt deze ontwikkeling niet als een schok. Signalen dat er veranderingen op komst waren rondom gepersonaliseerde advertenties waren er al enige tijd. Maar dit is verre van het einde van de wereld. In feite biedt het nieuwe kansen en manieren om doelgroepen te benaderen.

De alternatieven
Online marketing is een dynamisch veld met talloze mogelijkheden, en het stopt zeker niet bij Meta’s platformen. Er zijn nog voldoende andere strategieën en platforms beschikbaar om je doelgroep gericht te benaderen:

  1. Content Marketing: door waardevolle content te creëren en te delen, kun je een loyaal publiek opbouwen dat op natuurlijke wijze naar je toe komt.
  2. Display Marketing: andere kanalen zoals display marketing zijn voorhanden, zoals YouTube, maar bijvoorbeeld ook (nieuws)websites.
  3. SEO: door je website te optimaliseren voor zoekmachines bereik je mensen op het moment dat ze actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. 
  4. SEA: search ads bieden de mogelijkheid om zoektgericht te adverteren. Iets wat wij ook al jaren doen.
  5. E-mailmarketing: een goed opgebouwde e-maillijst blijft een krachtige tool voor directe communicatie met je doelgroep.
  6. Andere kanalen: er bestaan nog steeds LinkedIn, Pinterest, TikTok, YouTube, X en vele andere kanalen waar je naartoe kan switchen.

Wat kunnen we van Meta verwachten?
We mogen niet vergeten dat Meta een gigant is met immense resources. De kans is groot dat ze al strategieën en oplossingen in de pijplijn hebben om dit nieuwe beleid te omzeilen of om te buigen in hun voordeel. Meta wil namelijk ook geen adverteerders verliezen. Binnen de komende weken of maanden kunnen we wellicht innovaties of nieuwe benaderingen van hun kant verwachten. 

Tot slot
In de dynamische wereld van online marketing is verandering de enige constante. Terwijl we deze nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen, blijft ons primaire doel hetzelfde: effectieve marketingstrategieën ontwikkelen die resultaten opleveren. Dus maak je geen zorgen, samen navigeren we door deze nieuwe wateren en vinden we de beste route voor jouw organisatie.

Heb je na het lezen van dit blog vragen over de veranderingen? Of wil je advies voor jouw eigen advertentiecampagnes en/of online strategie? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.