Maak je social media accounts feestdagen-proof!

Maak je social media account feestdagen-proof

De feestdagen komen er weer aan! Tijdens deze periode vraag je jezelf dan vast af: “hoe ga je om met alle feestdagen op je social media van jouw organisatie?”.

Plannen

Je kunt zelf de gehele maand door alles posten, maar dit vergt veel tijd en je moet jezelf er constant aan herinneren. Veel gemakkelijker is om een contentplanning of contentkalender te maken. Je zet de berichten klaar en plant ze in voordat je de feestperiode ingaat. Dit betekent dat je van tevoren al je berichten schrijft, ontwerpt en ook inplant. Het inplannen van berichten gaat heel gemakkelijk in bijvoorbeeld Facebook. Je kunt ook altijd gebruikmaken van een handige tool zoals, Hootsuite, Coosto en Kontentino.

Aanhakers

Waar kun je allemaal op inhaken tijdens de (feest)dagen?Vraag jezelf wel af of het logisch is  als bedrijf om op een bepaalde dag in te haken. Er zijn genoeg feestdagen in november, december en januari. We zetten ze even op een rijtje:

  • Black Friday (laatste vrijdag november)
  • Cyber Monday (eerste maandag van december)
  • Sinterklaas (5 december)
  • Kerstavond (24 december)
  • Eerste kerstdag (25 december)
  • Tweede kerstdag (26 december)
  • Oudjaarsdag (31 december)
  • Nieuwjaarsdag (1 januari)

De content

Wat plaats je dan op je kanalen tijdens de feestdagen? Wees creatief en persoonlijk. Een giveaway of korting omdat je iets viert is natuurlijk ook mogelijk. Haak aan op de speciale datum, zoals een korting bieden tijdens Black Friday. 

Met een bericht tijdens de feestdagen kun je middels een ludieke actie je community een kerstgroet sturen. Tegelijkertijd kun je hen ook op de hoogte brengen over bijvoorbeeld de bereikbaarheid van je organisatie tijdens de feestdagen, zoals sluitingstijden, of juist wanneer jullie extra geopend zijn.

Heb je meer informatieve content te delen en is het mogelijk om dit in januari te doen? Zeker doen! December is de drukste maand van het jaar voor veel bedrijven en mensen, dus kijk goed naar de behoeften van jouw doelgroep.

Toe aan wat inspiratie voor berichten die wij te gek vinden van Amazon, M&M’s Nederland en Transavia? Check them out!

Maak je social media accounts feestdagen-proof!

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jouw creatieve ideeën! Hoe hebben jullie tijdens deze periode op jullie social media-kanalen de feestdagen of ga je nog aanpakken? Laat het ons weten in een reactie, of stuur een linkje naar ons!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Blog Artificial Intelligence

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!