Verbeter je marketing met kortere URL’s

Bitly link

Herken je het moment waarop je een tekst voor je te gekke post af hebt en het enige wat je nog moet doen is de URL toevoegen? Maar wat blijkt nou, deze link is veel te lang. Dit gaat je niet meer overkomen na het lezen van de blog! Wij leggen je uit hoe je jouw URL kan personaliseren.

Wat is Bitly?

Bitly is een website waar je URL’s kunt verkorten en persoonlijker kunt maken. Hierdoor kun je een link zoals: https://www.google.com/maps/place/Communiteers/@51.473519,5.655526,18z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0 omzetten naar: http://bit.ly/Communiteers-cacaofabriek. Dit zorgt voor meer duidelijkheid bij de personen die de URL voorbij zien komen. Door een verkorte en persoonlijke URL ziet de link er betrouwbaarder uit. Want zeg nu zelf, zou je eerder op de lange URL klikken in een social media bericht of op de korte?

Hoe gebruik je Bitly?

De lange URL die je wilt verkorten plak je in het gedeelte ‘Create’ via www.bitly.com (er is een gratis versie). Je kunt de URL een titel geven, maar dat is niet per se nodig. De tekst die je achter bit.ly wilt hebben staan voeg je toe ‘customize back-half’. Je verkorte URL is nu gemaakt en je kunt de link kopiëren en plakken waar je wilt! 

                                                Bitly linkBitly linkBitly link

 

Het aantal kliks bijhouden

Na het plaatsen van de verkorte URL op bijvoorbeeld in een social media bericht of een blog, kun je op Bitly.com bijhouden hoeveel, wanneer en waar mensen op de link hebben geklikt. En dit kan heel handige informatie zijn! Hiermee kun je berekenen wat je doelgroep interessant vindt en kun je je content daarop afstemmen.

Dat Bitly een mooie toepassing biedt, zien we terug in het aantal maandelijkse URL’s die worden ingekort. Dit zijn er namelijk 600 miljoen per maand!

Maak jij al gebruik van Bitly of heb je vragen voor ons? Laat het dan weten via: bit.ly/Communiteers! 😉 

PS Wist je dat wanneer je een ‘+’ achter je bit.ly link in je browser toevoegt er statistieken te voorschijn komen? Hier zie je onder andere hoe vaak er op de link is geklikt.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!