Creatief werken, wat helpt het beste?

Creatief denken

Je kent het wel, je hebt even wat creativiteit nodig om reclame te maken voor je bedrijf, nieuwe marketing ideeën te krijgen of gewoon wat inspiratie nodig voor een tekst maar het wil maar niet lukken. Niet iedereen is meteen creatief aangelegd, maar iedereen kan dit wel stimuleren zodat het creatief denken makkelijker gaat. Hieronder staan een aantal hulpmethodes die hierbij kunnen helpen.

Relaxed erin gaan

Het eerste wat belangrijk is bij het creatieve proces, is om er relaxed in te gaan. Dus maak het jezelf gemakkelijk door een muziekje op te zetten, wat snacks of drinken erbij te hebben maar vooral je hoofd niet te vol te hebben. Zorg ervoor dat je goed zit in een comfortabele stoel en dat je comfortabele kleding aan hebt. Neem tijdens je creatieve denken ook regelmatig pauzes om je hoofd vrij te houden van drukte. 

Omgeving

Krijg je geen nieuwe ideeën meer of blijf je telkens hangen in dezelfde gedachtengang? Ga eens ergens anders zitten. Bijvoorbeeld in een cafeetje, ergens buiten of simpelweg een andere kamer. Als naar een andere plek gaan geen optie is, helpt het ook als je je eigen omgeving creatiever aankleedt. 

Creatief denken

 

Out of the box

“Denk eens out of the box.” Ja, maar hoe dan? Het is voor veel mensen lastig om anders of breder te denken dan dat ze gewend zijn. Hiervoor is een woordweb maken een goede oplossing. 


Pak voor jezelf, of samen met een ander, een vel papier en maak een woordweb met het onderwerp waar je ideeën voor nodig hebt. Neem hiervoor zo’n 10 minuten en schrijf alles op wat je te binnen komt. Tijdens het schrijven is het van belang dat je geen enkel idee bekritiseert. Na de 10 minuten kijk je er op terug en zoek je de beste ideeën uit. Er mogen dan wel 100 slechte ideeën uit komen, maar er zullen altijd wel 1 of 2 ideeën zijn die er bovenuit springen. Van deze 2 ideeën maak je nóg een woordweb. Pak hier weer 10 minuten voor en herhaal het proces. 

Dit concept wordt nog steeds gebruikt door de meest creatieve mensen en het helpt je om out of the box te denken. Plus, hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Dan zul je zien dat ideeën bedenken ook veel makkelijker gaat.

Help!?!

Willen deze tips allemaal niet lukken of heb je er simpelweg geen tijd voor? Wij helpen je graag met een team van ervaren creatievelingen. Neem contact met ons op via: www.communiteers.nl/contact.

 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!