Lekker uitslapen met Creator Studio voor Instagram

Lekker uitslapen met Creator Studio voor Instagram

Communiteers > Blog > Blog > Lekker uitslapen met Creator Studio voor Instagram

Op zondagochtend om 7 uur je wekker zetten om je Instagrampost te plaatsen is nu echt officieel verleden tijd. Want Instagram is uitgerold binnen Facebook Creator Studio! 

Bij Communiteers werken we al een tijdje -heel tevreden- met het plan- en approvalsysteem Kontentino. Maar ook bij deze partij moeten we toch nog steeds onze wekker zetten om de Instagrampost op het juiste moment door te plaatsen. 

Verder heb je ook de keuze om je bericht via een third-party aanbieder in te plannen. Maar dan zit je toch weer met een extra tool waar je voor moet betalen. 

Bij Facebook hebben ze nu ook door dat die vroege wekker in het weekend echt niet meer kan en hebben ze naast Facebook ook Instagram naar Creator Studio gebracht, waar je dus onder andere berichten kan inplannen die automatisch worden geplaatst op de datum en tijd die jij aangeeft, maar nog veel meer. 

Creator Studio

Mocht je Creator Studio nog niet gebruiken is het als eigenaar van een Facebook bedrijfspagina echt een aanrader om eens naar te kijken. Creator Studio brengt namelijk alle tools samen die je nodig hebt om alle post op je pagina(s) te plaatsen, beheren, adverteren en te meten. 

Afgelopen zomer zijn deze opties dus ook mogelijk gemaakt voor zakelijke Instagramaccounts. Je kunt nu direct via Creator Studio posts opmaken en inplannen. Omdat het direct vanuit het Facebooknetwerk wordt gedaan hoeft er dus geen externe link te worden gemaakt en wordt de post direct op jouw uitgekozen moment op Instagram geplaatst! ?

Daarnaast kun je nu dus ook via je desktop de statistieken van je pagina in de gaten houden. Helaas kun je ook hier niet verder kijken dan een week geleden, maar de mogelijkheid om de statistieken via desktop te zien is erg fijn. 

Zo plan je jouw Instagram post in

Open Creator Studio via business.facebook.com/creatorstudio. In de balk bovenin kun je kiezen tussen Facebook en Instagram, klik op het Instagramlogo. In het menu aan de linkerkant van de pagina kies je voor Instagram Accounts waar je jouw account(s) kunt toevoegen. 

Via de blauwe knop Create Post kun je jouw bericht opmaken. Je hebt de optie om een bericht te maken voor in je Instagram tijdlijn of voor IGTV (Instagram TV).

Voeg je tekst, hashtags en afbeelding of video toe. Als je bericht klaar is klik je op het driehoekje naast de Publish button en kies voor Schedule. Hier kun je de datum en tijd waarop je post online moet komen invoeren. 

En aanstaande zondag, kun jij lekker uitslapen! 

Werk jij al met Creator Studio of ga je het proberen? En wil je eens samen sparren over jouw content? Neem contact met ons op via onze contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.