Het gebruik van afbeeldingen en video in marketing

Het gebruik van afbeeldingen en video in marketing

Communiteers > Blog > Blog > Het gebruik van afbeeldingen en video in marketing

Visuele content is er in alle soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met video, afbeeldingen, animaties of illustraties. ‘Maar we weten toch al lang dat afbeeldingen en video belangrijk zijn op social media?’ Jep… Toch zien we nog te vaak dat het gebruik hiervan niet optimaal wordt benut. In deze blog vind je tips en tricks voor het gebruik van beelden waarmee je jouw identiteit kunt uitdragen!

First things first: identiteit

Wat je uitstraalt als organisatie, hoe je communiceert en jouw belangrijkste kernwaarden: het hoort allemaal bij je identiteit. Net zoals je persoonlijk bepaalde kleding draagt om een stukje van jezelf uit te dragen, doe je dit ook in het bedrijfsleven. Deze visuele identiteit van een organisatie begint bij een huisstijl. Je logo, tone of voice, kleurgebruik, typografie en beeldmerken dragen je identiteit uit en dragen bij aan je imago. Ook op social media is het belangrijk om deze identiteit in je achterhoofd te houden. Wat zijn de kernwaarden van je organisatie en wat voor content past daarbij? Ga je voor een statische afbeelding met een zakelijke foto, of wil je het wat speelser aanpakken door een leuke GIF te maken of met emoji’s in een video te werken? Maak eens een moodboard over jouw identiteit en ga aan de hand daarvan alle mogelijkheden na op visueel gebied!

Beeldmateriaal

Heb je nagedacht over je identiteit en hoe je dit in je content kunt visualiseren? Dan is de volgende stap om te bepalen welk beeldmateriaal je hiervoor gaat inzetten. Veel bedrijven gaan aan de haal met stockfoto’s van het internet. Dit is een mooie oplossing voor wanneer je ondersteunend beeld bij een tekst zoekt, maar het is wel een oplossing die iedereen op het internet kan vinden. Niet zo persoonlijk dus! Wil jij je onderscheiden en jouw kernwaarden uitdragen? Investeer dan liever in een fotograaf/videograaf die jouw organisatie in beeld kan brengen op een manier die écht bij de identiteit past. Het inhuren van een fotograaf kost wat euro’s, maar draagt wel flink bij aan de marketing van jouw organisatie. Een belangrijk gedeelte van je marketing voor socials, website en drukwerk. In een paar uur kun je al een shoot doen waarbij je beelden maakt die je langere tijd kunt gebruiken.

Tips voor eigen fotografie

Vind je het inhuren van een fotograaf prijzig of wil je zelf aan de slag? We hebben enkele tips voor je:

  • Hou altijd in gedachte wat je uit wilt stralen. Wil je klanten fotograferen? Kies mensen uit je (gewenste) doelgroep die aansluiten bij de sfeer die je wilt uitdragen.
  • Let op: vraag altijd toestemming als je personen wilt fotograferen of filmen, ook wanneer zij werknemers zijn.
  • Zorg dat er voldoende licht is en focus handmatig op het belangrijkste onderwerp uit je foto.
  • Maak zowel staande als liggende foto’s. Zo kun je je foto’s uiteindelijk voor elk social media platform gebruiken. Hieronder staat een overzicht met de juiste afmetingen. Handig!
  • Een video maken? Maak gebruik van een stabilizer of statief. Hiermee kun je ook met je smartphone professioneel ogende video’s maken!
  • Denk aan een mooie compositie. Op internet kun je genoeg research doen naar basisregels in de fotografie. Zo oogt een foto mooier wanneer het hoofdobject niet precies in het midden staat.

Last but not least: social media

Een mooie map met beeldmateriaal verzameld waar je een tijdje mee vooruit kunt? Dan is het tijd om hier mooie content mee te maken voor social media! Denk hierbij aan de verschillende formaten die je per platform gebruikt. De welbekende Instagram Stories kennen namelijk een staand formaat, terwijl je voor Facebook beter een liggend formaat kunt gebruiken. Hieronder staan de meest gebruikte formaten voor je op een rijtje:

Profielfoto (alle kanalen): Zorg ervoor dat deze vierkant zijn en mooi uitkomen in een cirkel. Op veel kanalen wordt je profielfoto namelijk in een cirkel getoond.

Facebook post: 1200  x 900 px
Facebook advertentie/ Facebook post met link: 1200 x 628 px
Facebook omslagfoto: 820 x 312 px
Facebook omslagfoto event: 1920 x 1080 px
LinkedIn omslagfoto: 1536 x 768 px
LinkedIn Business Banner: 646 x 220 px
Instagram post: 1080 x 1080 px
Instagram Stories: 1080 x 1920 px
Twitter post: 440 x 220 px
Twitter header: 1500 x 500 px
Snapchat geofilter: 1080 x 1920 px

Wil je het maken van visuele content toch aan iemand anders overlaten? Wij hebben ervaring in het maken van bedrijfsvideo’s en foto’s en helpen je graag. Neem contact met ons op en vraag hier meteen een gratis kennislunch aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.