De Instagram swipe up functie, alles wat je moet weten!

De swipe up functie op Instagram, oh oh oh, wat zou iedereen deze toch graag willen gebruiken! Dat begrijpen wij maar al te goed, want vanuit marketingperspectief gezien is dit een super toffe functie. Maar ook vanuit consumentenperspectief is dit een goede toevoeging aan je story. Want wie heeft er nu zin en tijd om te zoeken naar een link? Juist, niemand! 😉

Een story plaatsen over een aankomend evenement met een swipe up link naar de inschrijfpagina, een story van je versgebakken healthy cake uit de oven met een link naar de receptenpagina, een story van je nieuwste productlancering met een link naar de aankooppagina en we kunnen zo nog wel even doorgaan. De mogelijkheden met de swipe up functie zijn eindeloos! 

We krijgen enorm vaak de vraag hoe je de swipe up functie kan gebruiken. Daarom hebben we dit al eens behandeld in een eerder blog. Mocht je deze nog niet gelezen hebben dan kun je dit hier doen. Maar, lang verhaal kort: dit kan pas vanaf 10.000 volgers. Helaas, pindakaas!

Je kunt natuurlijk een killerstrategie uitwerken om die 10.000 volgers te halen, dat lijkt ons sowieso een strak plan om te doen. Maar er is gelukkig ook een manier om gebruik te maken van deze functie zonder dat je 10.000 volgers hebt. Dat is namelijk adverteren via Instagram stories!

Dat je kon adverteren via Facebook wist je misschien al en dat je kon adverteren via Instagram wist je misschien zelfs ook al! Bij het inzetten van een advertentie kun je er ook voor kiezen om de advertentie alleen weer te geven in Instagram stories. Je maakt een afbeelding die bruikbaar is voor een story en vervolgens voeg je de link toe die je als swipe up wil gebruiken. Voila, dan heb je bij deze alsnog gebruik kunnen maken van de swipe up functie! Gefeliciteerd! Zorg natuurlijk wel dat je Facebook en Instagram pagina aan elkaar gekoppeld zijn.

Mocht je dit nu tóch niet zelf lukken of wil je graag eens sparren over die killerstrategie? Communiteers to the rescue! Vul ons contactformulier in of maak direct een afspraak voor bijvoorbeeld een gratis kennislunch!

Blog Comments

Hey, wat handig. Precies de informatie waar ik naar op zoek was. Dank je wel!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

marketing-succes
Instagram Reels: Wat is het en hoe gebruik je het?
volgers Linkedin bedrijfsprofiel

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!