Wat zochten wij in 2018?

Wat zochten wij in 2018

Beter laat dan nooit. 2019 is al even begonnen. maar bij deze nog een paar leuke lijstjes. In 2018 zochten wij nieuwsgierige Nederlanders weer van alles op via Google, bekeken we video’s op YouTube en likete de hele wereld massaal foto’s op Instagram.

Hieronder dus een aantal lijstjes om ons online gedrag van 2018 in kaart te brengen.

Meest populaire zoekopdrachten in Nederland

 1. Avicii
 2. Glennis Grace
 3. Barbie
 4. Litebit
 5. Jos B.

Op de eerste plaats van meest populaire zoekopdrachten op Google komt de helaas veel te vroeg overleden DJ Avicii.

Tweede staat Glennis Grace. Het is niet duidelijk of Glennis Grace zo hoog staat door haar eigen prestaties bij ‘America’s Got Talent’ of door het programma ‘Zondag met Lubach’, wat meerdere items aan haar heeft besteed.

Bij de derde plaats is de wrede kant van de showbizz terug te vinden. In plaats van Barbie rustig te laten werken aan zichzelf, stort Nederland zich in 2018 massaal op het wel-en-wee van de Haagse realityster.

Op plaats 4 komt het crypto currency platform Litebit. Vooral in de beginmaanden van 2018, toen de hype nog groot was en de koersen het gesprek van de dag waren, was Litebit een populaire zoekterm aangezien iedereen mee wilde profiteren van de bubble.

Plaats 5 binnen deze lijst wordt bezet door Jos B., verdachte in de zaak rond de verdwijning van Nicky Verstappen. Jaren na dato lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten nadat Jos B. is opgepakt in Spanje.

Wat is…?

 1. Wat is de dividendbelasting?
 2. Wat is de sleepwet?
 3. Wat is hermafrodiet?
 4. Wat is No Nut November?
 5. Wat is seropositief?

Het meest besproken politieke onderwerp van 2018 is natuurlijk de dividendbelasting. Niet gek dat dit de meest populaire ‘wat is’ vraag op Google is in 2018.

Deze vraag wordt gevolgd door een ander politiek pijnpunt van 2018. Vooral begin 2018 was dit een gevoelig punt dat de gemoederen in politiek Den Haag bezig hield.

Als derde in deze lijst is er de vraag ‘wat is hermafrodiet’? Dit onderwerp kwam ter sprake door zangeres Ryanne van Dorst. Zij onthulde geboren te zijn als hermafrodiet, ofwel iemand die is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken.

Dan is het nog maar een kleine sprong naar nummer vier op deze lijst. No Nut November was in de maand november zeer populair, vooral onder jongeren. In deze maand mochten de deelnemers geen seksuele handelingen verrichten met zichzelf of een ander.

Als laatste is er veel gezocht naar wat seropositief is. Opvallend is dat deze zoekterm vooral in Overijssel populair was.

Instagram

 1. Stormi 1.0
 2. Justin’s lovestory
 3. Stormi 2.0

De meest gelikete foto van 2018 is de eerste foto van Stormi, de dochter van Kylie Jenner. Met 18.697.317 likes staat deze foto bovenaan. In 2018 brak deze foto het record van meest gelikete Instagram foto ooit! Helaas voor Kylie en Stormi is dit record afgepakt door het wereldberoemde ei!

Meest gelikete foto instagram 2018

Op plek 2 staat de insta official van Justin Bieber en Hailey Baldwin. Nadat de relatie van Justin Bieber en Selena Gomez helaas geen stand hield duurde het niet lang voordat Justin zijn hart gelijmd zag worden door Hailey. Met 13,4 miljoen likes staat deze foto echter nog een straatlengte achter op Kylie Jenner.

Justin Bieber en Hailey Baldwin
Als 3e op de lijst is Stormi er weer, de lieve baby van Kylie Jenner weet de likes voor haar moeder binnen te harken. Met 13 miljoen likes komt Stormi ook als 3e op deze lijst. Moraal van het verhaal: Voor likes, zet foto’s met een baby op Instagram! Toch?

Kylie Jenner
Meest bekeken YouTube video’s in 2018
De 5 meest bekeken YouTube video’s in Nederland zijn opvallend genoeg ook allemaal van Nederlandse bodem.

 1. Fortnite Fan (Ronnie Flex ft. Famke Louise – Fan parodie)
 2. Aanval jachtluipaarden Beekse Bergen
 3. Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!
 4. Glennis Grace: Run To You by Whitney Houston – America’s got talent
 5. Ik zit hier vast parodie (Camila Cabello – Havana)

Wat 2019 ons gaat brengen is helaas nog niet duidelijk. Gaat de Brexit hoog scoren? Heeft seizoen 2 van de Luizenmoeder weer een hit te pakken? Wordt No Nut November weer een hit of bedenken we dit jaar weer iets anders? We gaan het zien!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Blog Artificial Intelligence
Maak je social media account feestdagen-proof

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!