Handig: de nieuwe Quick Reply functie van Instagram

Handig: de nieuwe Quick Reply functie van Instagram

Communiteers > Blog > Blog > Handig: de nieuwe Quick Reply functie van Instagram

Terwijl Facebook steeds minder populair wordt, groeit Instagram hard door in Nederland. Naast een persoonlijk account is het voor bedrijven ook mogelijk om een zakelijk account aan te maken. Gezien de groei van Instagram is dit ook zeker aan te raden.

Heb je een zakelijk account op Instagram? Dan is de nieuwe Quick Reply functie binnen Instagram Direct Messages wellicht handig voor je. Hier kun je reacties op veel voorkomende vragen klaarzetten zodat je niet elke keer dezelfde reactie hoeft te typen.

Deze functie is vooral gunstig als een extern bedrijf verantwoordelijk is voor de berichten en reacties die verstuurd worden via Instagram. Dit helpt ze de juiste antwoorden met de juiste informatie te geven. Daarnaast kan het van pas komen als verschillende mensen het zakelijke account beheren. Deze Quick Replies zorgen ervoor dat er steeds dezelfde tone of voice wordt gebruikt en wederom de juiste informatie wordt gegeven zonder dat iedereen dezelfde kennis hoeft te hebben. De antwoorden die vanuit het bedrijf worden gegeven blijven zo consistent.

Sommige bedrijven krijgen erg veel berichten binnen via Instagram Direct Messages. Het efficiënter maken van een anders tijdrovend proces kan daardoor erg voordelig zijn. Let wel op dat het geen automatisch verstuurde berichten zijn, je moet alsnog het inkomende bericht lezen en een van je Quick Replies selecteren.

Hoe maak je nou zulke Quick Replies?

Kijk naar berichten die je binnenkrijgt zodat je kan zien welke vragen vaak voorkomen. Het antwoord dat je toen op deze vraag hebt gegeven kun je eventueel al kopiëren als je hier tevreden over bent. Als je bijvoorbeeld van plan bent een nieuw product te lanceren kun je ook alvast antwoorden bedenken op vragen die je verwacht. Zo heeft degene die antwoord geeft meteen de juiste informatie paraat.

Maar om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een stappenplan voor jou gemaakt zodat je meteen aan de slag kunt!

Om te beginnen, ga naar je Instagram-bedrijfsprofiel en druk op de drie horizontale strepen boven in de hoek:

Daarna ga je naar de ‘Instellingen’:

Vervolgens scroll je een stukje naar omlaag totdat je ‘Bedrijfsinstellingen’ ziet. Tussen de items onder ‘Bedrijfsinstellingen staat ‘Snelle antwoorden’. Daar moeten we zijn!

Als het goed is, is dit schermpje nog leeg bij jou anders volgde je deze instructies natuurlijk niet. Druk nu dan ook op ‘Nieuw snel antwoord’. Of druk op de + boven in de rechterhoek:

In dit schermpje kun je snelle antwoorden maken met een toepasselijk sleutelwoord om zo snel mogelijk op jouw berichten kunt reageren!

Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen je helpen met Instagram of social media in het algemeen.

Dit blog is geschreven door: Nienke Vinkenvleugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.