Hoe verifieer je social media accounts? Instagram (#4)

Hoe verifieer je social media accounts? Instagram (#4)

Communiteers > Blog > Blog > Hoe verifieer je social media accounts? Instagram (#4)

In het vorige blog hebben we besproken hoe jij jouw Facebook-bedrijfspagina kunt verifiëren. Heb je dit blog gemist? Neem dan even de tijd om deze te lezen door hier te klikken, zodat je helemaal op de hoogte bent!

Nog even een korte recap… Waarom zou jij jouw social media kanalen moeten verifiëren? Door de kanalen waar jij gebruik van maakt te verifiëren koppel je ze aan jouw bedrijf. Zo laat je de bezoekers weten dat jij de enige en echte eigenaar bent van het kanaal. Hierdoor krijg jij als bedrijf meer geloofwaardigheid, meer fans en zichtbaarheid en ook betere vindbaarheid. Want geverifieerde profielen worden eerder vertoond.

In dit blog gaan we het hebben over Instagram!

Instagram

Instagram is onderdeel van Facebook. Daarom hebben zij ook een soortgelijk verificatieproces. Heb je dat gemist? Via deze link kom je bij het artikel over Facebook! Maar in tegenstelling tot Facebook maakt Instagram het niet mogelijk voor bedrijven om zich op een of andere manieren te verifiëren. Maar, voor publieke figuren, bekende personen en merken is dat wel mogelijk! Net zoals Facebooks blauwe vinkje. Ben je nog geïnteresseerd? Mooi, dan leg ik het even voor je uit.

Let wel, volgens de richtlijnen van Instagram moet je een bekende persoon, beroemdheid of merk zijn en voldoen aan bepaalde account- en geschiktheidsvereisten om dit vinkje, of badge, aan te kunnen vragen.

De geverifieerde badge aanvragen

Zorg dat je aangemeld bent op jouw Instagram account. vervolgens ga je naar je profiel en tik je op het menu icoon. Vanaf daar kun je naar ‘Instellingen’ en daarna ‘Verificatie aanvragen’. Nu kun je je volledige naam ingeven en dien je een verplichte vorm van identificatie zoals een paspoort of identiteitsbewijs in te sturen. Nu kan Instagram jouw aanvraag in behandeling nemen. Maar dat wil niet meteen zeggen dat je de badge ook daadwerkelijk krijgt. Hoe dat zit kun je hier lezen.

In het volgende artikel bespreken we het laatste medium, LinkedIn. Houd dus je social media in de gaten, want daar gaat hij zeker voorbij komen!

Ben jij beroemd genoeg voor de blauwe badge? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.