Hoe verifieer je social media accounts? Facebook (#3)

Hoe verifieer je social media accounts? Facebook (#3)

Communiteers > Blog > Blog > Hoe verifieer je social media accounts? Facebook (#3)

In het vorige blog hebben we besproken hoe jij jouw Twitter- & Pinterest bedrijfspagina kunt verifiëren. Heb je deze twee blogs gemist? Neem dan even de tijd om deze te lezen door hier te klikken, zodat je helemaal op de hoogte bent!

Nog even een korte recap… Waarom zou jij jouw social media kanalen moeten verifiëren? Door de kanalen waar jij gebruik van maakt te verifiëren koppel je ze aan jouw bedrijf. Zo laat je de bezoekers weten dat jij de enige en echte eigenaar bent van het kanaal. Hierdoor krijg jij als bedrijf meer geloofwaardigheid, meer fans en zichtbaarheid en ook betere vindbaarheid. Want geverifieerde profielen worden eerder vertoond.

In dit blog bespreken we Facebook.

Facebook
Facebookprofielen die geverifieerd zijn krijgen een blauwe badge of grijze badge. De blauwe zie je op pagina’s van publieke figuren, bekende personen, media bedrijven en merken. Bedrijven en organisaties krijgen een grijze badge.

Bedrijfspagina
Helaas is de functie om je bedrijfspagina te verifiëren nog niet beschikbaar in alle landen. Hierdoor is het voorlopig nog niet mogelijk om een bedrijfspagina te verifiëren via jouw pagina. Maar als jij een app hebt laten ontwikkelen en die aan Facebook gekoppeld hebt, kun je deze wel laten verifiëren! Dat doe je door middel van Facebook Bedrijfsmanager. Hoe schakel jij jouw Facebook bedrijfspagina om naar Facebook Bedrijfsmanager? Dat lees je hier!

Bedrijfsmanager
Als je in de bedrijfsmanager zit, klik je eerst rechtsboven op het tandwiel om naar de instellingen te gaan. Wanneer je in de bedrijfsinstellingen zit zie je een menu aan de linkerkant. In dat menu klik je op bedrijfsgegevens. Vervolgens zie je het kopje ‘Bedrijfsgegevens’ met daaronder ‘Verificatiestatus bedrijf’.

Naast ‘Verificatie bedrijf’ kan ‘niet geverifieerd’ staan met onderstaande uitleg.

Help de transparantie tussen bedrijven en mensen op Facebook te vergroten door je bedrijf te verifiëren. Als je bedrijf toegang nodig heeft tot bepaalde Facebook-API’s, moet het bedrijf zijn geverifieerd. Koppel eerst je app aan een bedrijf op Facebook en doorloop daarna het proces voor bedrijfsverificatie.

Dit houdt in dat jij een app moet hebben die gekoppeld is aan ‘Facebook for developers’. Dus als je een app hebt gemaakt en die hebt gekoppeld, kun je rechts op de knop ‘Verificatie starten’ klikken! Daarnaast kan het ook voorkomen dat er automatisch een officiële bedrijfspagina gemaakt wordt door Facebook wanneer iemand incheckt bij jou bedrijf. Geen paniek, deze pagina kun je claimen en samenvoegen met jouw bedrijfspagina. Hoe je dat doet, lees jhier.

In het kort, helaas is het voorlopig nog niet mogelijk om een bedrijfsprofiel te verifiëren. Wanneer deze functie beschikbaar wordt is nog onduidelijk. Hoe blijf je dan toch authentiek? Zorg dat je bedrijfsinformatie actueel en zo volledig mogelijk is ingevuld. Daarnaast is het wel mogelijk om een pagina te verifiëren door een app die jij hebt laten ontwikkelen te koppelen via de bedrijfsmanager van Facebook.

Heb jij hulp nodig bij het verificatieproces van Facebook? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.