Product tagging op Instagram, hoe werkt dit nu eigenlijk?

Product tagging op Instagram, hoe werkt dit nu eigenlijk?

De functie product tagging is momenteel beschikbaar in veel verschillende landen. Je herkent dit aan de witte bolletjes die je ziet op foto’s. Als je op zo’n foto klikt, krijg je de prijs van het product te zien en de winkel waar het verkrijgbaar is. Dit maakt het verkopen een stuk makkelijker! ?

 

Hoe stel ik Instagram shopping in?

Voordat je aan de slag gaat, moet je account zijn goedgekeurd voor winkelen op Instagram om producten te kunnen taggen. Zodra je account is goedgekeurd ontvang je een melding van Instagram. En controleer of je de nieuwste versie van de Instagram-app hebt geïnstalleerd.

 1. Je moet in het bezit zijn van een bedrijfsprofiel. Heb je dat nog niet? Ga naar Instellingen in de Instagram-app en klik onder ‘Account’ op ‘Overstappen op Bedrijfsprofiel’. Vervolgens koppel je jouw zakelijke Facebook-pagina aan je Instagram account. De rest wijst vanzelf.
 2. Instagram checkt of je account goedgekeurd kan worden voor Shopping op Instagram. Hier heb je onder andere een Facebook Catalogus voor nodig. Check dus goed of je aan alle eisen voor Shopping op Instagram voldoet.
 3. Ga naar je profiel, klik onder Bedrijfsinstellingen op ‘Winkelen’ en selecteer de juiste productcatalogus.

Als Winkelen niet beschikbaar is onder Bedrijfsinstellingen, is de beoordeling van je account nog niet voltooid of is je account niet goedgekeurd voor winkelen op Instagram. Normaal gesproken duurt het beoordelingsproces enkele dagen, maar soms wordt het account iets grondiger onderzocht en duurt het mogelijk langer. 

 

Hoe tag ik producten?

Alle instellingen staan juist, je bedrijf is goedgekeurd en je productcatalogus is gekoppeld? Dan kan je producten gaan taggen!

  1. Kies een foto die je wilt plaatsen.
  2. Klik de producten aan die je wilt taggen.
  3. Vul vervolgens de naam van het product in en Instagram doorzoekt de catalogus.
  4. Kies het gewenste product, klik op ‘Klaar’ en delen maar!

 

Hieronder maken we het visueel voor je:

 

Handig om te weten..

Je kunt producten taggen in nieuwe en bestaande berichten van je Instagram account. Je kunt tot vijf producten per bericht met één afbeelding taggen, of maximaal twintig producten per bericht met meerdere afbeeldingen.

Je kunt producten die je hebt getagd in berichten met één afbeelding op Instagram bewerken of verwijderen, maar houd er rekening mee dat je producten in berichten met meerdere afbeeldingen niet meer kunt bewerken of verwijderen nadat je bericht is gepubliceerd.

Hulp nodig bij het instellen van Instagram Shopping? Aarzel niet en neem contact met ons op. Bijvoorbeeld door een Instagram-berichtje, mail of gewoon via de telefoon.

 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!