Is Hyves terug onder een andere naam?

Is Hyves terug onder een andere naam?

Communiteers > Blog > Blog > Is Hyves terug onder een andere naam?

Zoals velen van jullie weten was Hyves tot 2013 een echte hype. Doordat de site vele bezoekers verloor door het Amerikaanse sociaal media bedrijf Facebook, is Hyves in 2013 gestopt als sociaalnetwerksite. De site ging verder als spelletjesplatfrom, met de naam Hyves Games.

 

 

Waar werd Hyves voor gebruikt?

Hyves had vele functies. Zoals het delen van foto’s, chatten met mensen en spelletjes spelen. Toen Hyves veranderen in Hyves Games kon je alleen nog de spelletjes spelen die je voorheen ook kon spelen. De andere functies werden verwijderd.

 

Het alternatief van Hyves

Op dinsdag stond de nieuwe versie van Hyves online. Met de naam hyven.nl. Je kon hier weer gebruik maken van de functie krabbelen en de dansende banaantjes gebruiken. Maar let op! Je loopt het risico dat je persoonsgegevens niet veilig zijn op deze site.

 

Gehackt

De beveiliging van Hyven.nl bleek dinsdagmiddag niet op orde. Door kwetsbaarheden konden hackers bijvoorbeeld vrij eenvoudig inloggegevens bekijken. Dit kwam doordat de software niet geüpdatet zou zijn.

Het account werd gehackt. Een techjournalist van RTL had zo zijn bedenkingen over de site. Via Twitter laat hij weten dat Hyven bezig is met de kwetsbaarheden op te lossen. Zo ontdekte ze ook dat de hacker je liet doorverwijzen naar pornosites. Rond 16:30 uur werd de site volledig offline gehaald.

Zou jij Hyves terug willen?

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan zeker contact met ons op: 06 29 07 53 79 

Bron: Radar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.