Chatbots, dé nieuwe tool voor bedrijven!

Chatbots, je ziet ze steeds vaker verschijnen op verschillende websites. Sinds kort maken we zelf ook gebruik van een chatbot genaamd Quriobot. Je hebt hem vast gezien toen je een bezoek bracht aan onze website.

Waarom een chatbot

Iedereen komt regelmatig in aanraking met online formulieren. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier op een website of wanneer je deelneemt aan een online onderzoek. Als je gaat solliciteren kan dit vaak ook via een formulier. Deze formulieren zijn vaak tijdrovend en erg saai. Hierdoor wordt de zin tot invullen ontnomen. Zie je het door al die verschillende formulieren ook niet meer zitten?

Dan is daar nu de chatbot! Een super handige nieuwe tool voor bedrijven. Door gebruik te maken van een chatbot kun je de statische contact- en feedbackformulieren vervangen door een online gesprek. Als je een online gesprek voert zorg je voor een vergroting van de betrokkenheid en interactie met klanten.

Livechat vs chatbot

Beide vormen hebben dezelfde insteek. Namelijk het verhogen van conversie en het verbeteren van de klantenservice. Natuurlijk hebben beide vormen ook voor- en nadelen. De chatbot, de virtuele assistent, is eigenlijk een verfijnde vorm van een FAQ. Door deze tool kan de gebruiker vragen stellen aan een chatbot die een dialoog kan voeren over het onderwerp waar naar wordt gezocht. Dit is wel in beperkte vormen. Een livechat is een menselijke assistent die ook kan werken met behulp van een FAQ, en beter in staat is een helder en goed lopend gesprek te voeren.

 

Quriobot

De chatbot die wij gebruiken heet Quriobot. Door gebruik te maken van Quriobot zijn de vele formulieren niet meer nodig. Quriobot biedt online hulp en helpt bedrijven met het verzamelen van feedback. Ook buiten Nederland is Quriobot al actief. De eerste pilot met het grootste feedback en analytics-bedrijf van de VS is van start gegaan.

De toepassingsmogelijkheden met Quriobot zijn eindeloos. Je hebt hem helemaal gebruiken waarvoor jij wilt! Zo kun je het inzetten voor het genereren van leads, het werven van personeel, het achterhalen van gegevens over de bezoekers van jouw website, het pro actief aanspreken van bezoekers op jouw website en nog veel meer…! De data die Quriobot verzamelt kan bovendien direct ingezet worden, zodat bedrijven hun publiek nog beter kunnen bedienen. Net zoals dat zou gaan als je als klant en medewerker van het bedrijf tegenover elkaar zou staan.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan zeker contact met ons op: 06 29 07 53 79 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Marissa van Osch | 13 maart 2018
UTM codes, wat zijn het en waar gebruik je deze voor?
Wat is een UTM code? Als marketeer wil je natuurlijk de effecten kunnen meten van je campagnes, inzicht krijgen in welke kanalen goed werken en zien welke nieuwsbrief artikelen het...
Posted by Lisanne van Hout | 15 februari 2018
Nieuw op Instagram: activity status & GIFJES
Zoals we weten behoort Instagram momenteel tot een van de populairste social-mediakanalen wereldwijd. Het platform is zelfs een nieuwe trend in baby namenland. Steeds meer ouders vernoemen hun pasgeboren kind...
Posted by Lisanne van Hout | 9 februari 2018
Advertentie doorlinken naar je website via LinkedIn
Via LinkedIn kun je gemakkelijk op een simpele manier in contact komen of blijven met (ex-) werknemers, partners, klanten en natuurlijk: toekomstige klanten. Inmiddels komen er elke seconden nieuwe LinkedIn-gebruikers...