Nieuw op Instagram: activity status & GIFJES

Nieuw op Instagram: activity status & GIFJES

Communiteers > Blog > Blog > Nieuw op Instagram: activity status & GIFJES

Zoals we weten behoort Instagram momenteel tot een van de populairste social-mediakanalen wereldwijd. Het platform is zelfs een nieuwe trend in baby namenland. Steeds meer ouders vernoemen hun pasgeboren kind naar een Instagram-filter. Echter wil Instagram een platform zijn waar mensen foto’s en momenten kunnen delen maar ook kunnen chatten met elkaar via DM’s (direct message). Of we het nou leuk vinden of niet, Instagram gaat Whatsapp en Telegram achterna met een nieuw kenmerk in de app: activity status.

Wat is ‘activity status’?

Zoals je op bijvoorbeeld Whatsapp kan zien wanneer iemand online is geweest, kun je nu op Instagram ook de activiteiten status van een persoon zien.  Zo kun je je vriend of vriendin bestoken met vragen waarom hij of zij je foto van zonsondergang met je duckface niet geliked heeft. Is dit een handige tool of niet? Daar zijn de meningen over verdeeld. De rol als FBI wordt makkelijker ‘’kijk je nog steeds naar je ex op Instagram?’’, maar helaas kunnen jouw vrienden ook alles op jouw account zien. De keuze is aan jou; het is namelijk mogelijk om deze activity status uit te schakelen. Maar…. let op, zodra je hiervoor kiest, zal je ook de status van andere personen niet meer kunnen zien.

Hoe doe je dit?

Je moet drie stappen doorlopen om je activity status uit te schakelen.

Stap 1: Je gaat naar je profiel en klikt op het tandwieltje rechts bovenin. Dan verschijnen de opties op je beeldscherm zoals hieronder weergegeven.

Stap 2: Je scrolt helemaal naar beneden totdat je de laatste drie opties ziet staan.

Stap 3: Je ‘vinkt’ ‘Activiteitenstatus weergeven’ uit zoals je bij het pijltje ziet.

Voilà! Vanaf nu ga je weer als een ‘incognito Instagrammer’ door het leven.

Naast deze nieuwe tool kun je tegenwoordig ook GIFjes plaatsen op je story op Instagram. Stories zijn inmiddels alweer anderhalf jaar onderdeel van Instagram. Meer over Stories op Instagram lees je in deze blog.
Gif staat voor Graphic Interchanges Format en zijn bijna net zo oud zijn als het internet zelf. Voor ons zijn het ‘plaatjes die kunnen bewegen’. Maar hoe werkt dit dan precies op Instagram?

Hoe plaats je een GIF op je story?

Je maakt een filmpje of een foto en zet dit op je verhaal op Instagram. Dit doe je door in het hoofdmenu van Instagram naar links te vegen. Vervolgens klik je op het sticker-icoontje rechtsboven en daar kun je de Gif-mogelijkheid in het overzicht zien. Je krijgt vervolgens een uitgebreid overzicht van alle bewegende plaatjes die je op je foto of film kunt plaatsen. Tevens is er een zoekfunctie zodat je niet lang hoeft te zoeken naar een bijpassende GIF. Net als de gewone sticker in Instagram, kun je GIFjes ook in formaat schalen en vastpinnen op iets in een filmpje.

Heb je deze nieuwe functie nog niet ontdekt op Instagram? Wees dan niet getreurd! De functie wordt op dit moment geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers van Instagram.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan zeker contact met ons op: 06 – 29 07 53 79 of vul ons contactformulier in.

Dit is een gastblog, geschreven door Pleun de Kruijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.