Nieuw op Instagram: activity status & GIFJES

Zoals we weten behoort Instagram momenteel tot een van de populairste social-mediakanalen wereldwijd. Het platform is zelfs een nieuwe trend in baby namenland. Steeds meer ouders vernoemen hun pasgeboren kind naar een Instagram-filter. Echter wil Instagram een platform zijn waar mensen foto’s en momenten kunnen delen maar ook kunnen chatten met elkaar via DM’s (direct message). Of we het nou leuk vinden of niet, Instagram gaat Whatsapp en Telegram achterna met een nieuw kenmerk in de app: activity status.

Wat is ‘activity status’?

Zoals je op bijvoorbeeld Whatsapp kan zien wanneer iemand online is geweest, kun je nu op Instagram ook de activiteiten status van een persoon zien.  Zo kun je je vriend of vriendin bestoken met vragen waarom hij of zij je foto van zonsondergang met je duckface niet geliked heeft. Is dit een handige tool of niet? Daar zijn de meningen over verdeeld. De rol als FBI wordt makkelijker ‘’kijk je nog steeds naar je ex op Instagram?’’, maar helaas kunnen jouw vrienden ook alles op jouw account zien. De keuze is aan jou; het is namelijk mogelijk om deze activity status uit te schakelen. Maar…. let op, zodra je hiervoor kiest, zal je ook de status van andere personen niet meer kunnen zien.

Hoe doe je dit?

Je moet drie stappen doorlopen om je activity status uit te schakelen.

Stap 1: Je gaat naar je profiel en klikt op het tandwieltje rechts bovenin. Dan verschijnen de opties op je beeldscherm zoals hieronder weergegeven.

Stap 2: Je scrolt helemaal naar beneden totdat je de laatste drie opties ziet staan.

Stap 3: Je ‘vinkt’ ‘Activiteitenstatus weergeven’ uit zoals je bij het pijltje ziet.

Instagram Activity Status optiesInstagram Activity StatusInstagram Activity status opties

Voilà! Vanaf nu ga je weer als een ‘incognito Instagrammer’ door het leven.

Naast deze nieuwe tool kun je tegenwoordig ook GIFjes plaatsen op je story op Instagram. Stories zijn inmiddels alweer anderhalf jaar onderdeel van Instagram. Meer over Stories op Instagram lees je in deze blog.
Gif staat voor Graphic Interchanges Format en zijn bijna net zo oud zijn als het internet zelf. Voor ons zijn het ‘plaatjes die kunnen bewegen’. Maar hoe werkt dit dan precies op Instagram?

Hoe plaats je een GIF op je story?

Instagram GIF in storyJe maakt een filmpje of een foto en zet dit op je verhaal op Instagram. Dit doe je door in het hoofdmenu van Instagram naar links te vegen. Vervolgens klik je op het sticker-icoontje rechtsboven en daar kun je de Gif-mogelijkheid in het overzicht zien. Je krijgt vervolgens een uitgebreid overzicht van alle bewegende plaatjes die je op je foto of film kunt plaatsen. Tevens is er een zoekfunctie zodat je niet lang hoeft te zoeken naar een bijpassende GIF. Net als de gewone sticker in Instagram, kun je GIFjes ook in formaat schalen en vastpinnen op iets in een filmpje.

Heb je deze nieuwe functie nog niet ontdekt op Instagram? Wees dan niet getreurd! De functie wordt op dit moment geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers van Instagram.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan zeker contact met ons op: 06 – 29 07 53 79 of vul ons contactformulier in.

Dit is een gastblog, geschreven door Pleun de Kruijf.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Julia Mulder | 11 juni 2018
Product tagging op Instagram, hoe werkt dit nu eigenlijk?
Product tagging op Instagram, hoe werkt dit nu eigenlijk? De functie product tagging is momenteel beschikbaar in veel verschillende landen. Je herkent dit aan de witte bolletjes die je ziet op foto’s....
Twitter Bug, Communiteers
Posted by Julia Mulder | 4 mei 2018
Bug bij Twitter, verander je wachtwoord!
Wat is een bug? Een bug is een fout in een computerprogramma of een website, waardoor de functie niet helemaal werkt zoals het hoort. Wachtwoord bij Twitter Wanneer je een wachtwoord...
Posted by Julia Mulder | 2 mei 2018
Is Hyves terug onder een andere naam?
  Zoals velen van jullie weten was Hyves tot 2013 een echte hype. Doordat de site vele bezoekers verloor door het Amerikaanse sociaal media bedrijf Facebook, is Hyves in 2013...