Chatten grootste feature van Snapchat

Sinds Snapchat Stories is de app een stuk populairder geworden als chatapp. Snapchat gebruikers sturen gemiddeld 34 berichten per dag.

Dit blijkt uit de gegevens over het gebruikt van de diverse Snapchat-functies te lezen op de nieuwssite The Daily Beast. Het gaat om gebruikersgegevens van het 2e en 3e kwartaal in 2017. Op Snapchat kunnen gebruikers in privégesprekken met elkaar communiceren en zogeheten Stories aanmaken met video’s en foto’s die voor alle vrienden te zien zijn.

Aantal Stories per actieve gebruiker
Een van de conclusies uit de data van Snapchat is dat de gebruikers doordeweeks minder berichten toevoegen aan Snapchat Stories dan in het weekend. Waarbij het weekend op vrijdag start. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat het in totaal om respectievelijk 229, 266 en 216 miljoen berichten. Op maandag tot en met donderdag voegen gebruikers in totaal gemiddeld 187 miljoen berichten toe aan Stories. Het laatste bericht is dat Snapchat 178 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft. Dit zou betekenen dat een actieve gebruiker van maandag tot en met donderdag gemiddeld 1 bericht in Stories plaatst. Op de dagen vrijdag, zaterdag en zondag worden er dan dus gemiddeld 4 Stories per gebruiker geplaatst.

Gebruikers brachten gemiddeld bijna 35 minuten per dag door in de app. Dit blijkt uit cijfers over juli, augustus en september 2017.

Snapchat vs Instagram
Snapchat en Instagram worden vaak met elkaar vergeleken. Instagram heeft ook diverse functies van Snapchat ‘overgenomen’, zoals deze Stories. Lees hier onze blog over Instagram Stories. Het grote verschil in gebruik van deze 2 apps is dat de gebruikers bij Snapchat met elkaar communiceren door middel van foto’s in plaats van teksten.

Snapchat Discover en Snap Map
In juni 201 lanceerde Snapchat de kaarten functie Snap Map. Deze werd volgens de data van Snapchat in september 2017 gemiddeld dagelijks door 19 miljoen mensen gebruikt. Dit betekent een flinke daling, want net na de lancering telde Snap Map zo’n 35 miljoen nieuwsgierige gebruikers.

Daar staat tegenover dat het aantal unieke gebruikers van Snapchat Discover juist toeneemt. Op Snapchat Discover kunnen mediapartners hun eigen content plaatsen. In het voorjaar van 2017 bereikte deze functie zo’n 30 miljoen gebruikers. Aan het einde van het 3e kwartaal van het jaar was dit gemiddeld zo’n 34 miljoen.

Make over
Het wachten is op de complete make over van Snapchat. Deze vernieuwing staat al een tijdje op de agenda en moet de app makkelijker in het gebruik maken. Wanneer deze vernieuwing beschikbaar wordt, is nu nog niet bekend. Maar we houden je natuurlijk weer graag op de hoogte!

Hulp nodig bij dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Bron: Nu.nl & The Daily Beast

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Max Weijers | 20 november 2017
Fake nieuws, waar moet je op letten?
Fake nieuws, waar moet je op letten? Wat zijn we tegenwoordig zonder nieuws? overal waar je bent of komt kom je nieuws tegen, het is gewoon niet meer te vermijden....
Posted by Max Weijers | 9 oktober 2017
UPDATE! Stories op Instagram
UPDATE! Dat er in de wereld van social media veel en snelle veranderingen zijn op dit moment is wel duidelijk. Hadden we eind vorige maand een mooi blog over Instagram...
Posted by Amber van Eersel | 4 april 2017
Snapchat, Instagram, Facebook of WhatsApp voor je verhaal?
Ruim 5 jaar geleden (september, 2011) werd de allereerste versie van Snapchat uitgebracht. Snapchat is sinds die tijd alleen maar blijven groeien en tegenwoordig maken 150 miljoen mensen dagelijks gebruik...