Snapchat Spectacles: Wat je allemaal moet weten

Snapchat Spectacles: Wat je allemaal moet weten

Communiteers > Blog > Blog > Snapchat Spectacles: Wat je allemaal moet weten

Snapchat is druk bezig! Naast het veranderen van naam (Snapchat heet nu officieel Snap), heeft de populaire applicatie haar eerste hardwareproduct op de markt geïntroduceerd: de Spectacles! Ter uitbreiding van de applicatie is
Spectacles een zonnebril waarmee je korte video’s van 10 seconden kunt maken en rechtstreeks kunt delen in de app. De naamsverandering is ook niet voor niets. Het laat zien dat het bedrijf voortaan veel meer maakt dan alleen een applicatie voor de smartphone.

Hoe werkt het?
Met de nieuwe zonnebril kun je filmpjes maken vanuit een hoek van 115 graden (een circulaire video dus). Het maakt helemaal niet uit of je de gemaakte beelden in portret- of landschapmodus bekijkt. De app past het beeld zelf aan op hoe je telefoon georiënteerd is. Het idee van de zonnebril is dat het opgenomen beeld meer lijkt op het natuurlijke blikveld van mensen. De bedoeling is dat je je ervaringen zo realistisch mogelijk kunt delen met vrienden, zodat zij het beleven alsof ze er zelf bij waren.

Nadat je de bril hebt gekoppeld aan je telefoon (door gebruik te maken van de reeds bestaande ‘snapcode’) kun je heel gemakkelijk filmpjes delen met je Snap-volgers. Na het koppelen kun je namelijk met één druk op de knop een video van 10 seconden maken die automatisch, door middel van Bluetooth of WiFi, in jouw ‘memories’ terechtkomt. Makkelijk te delen dus!

Hoe kom ik eraan?
De hype op dit moment gaat vooral over de exclusiviteit van de Spectacles. De bril is op dit moment namelijk alleen verkrijgbaar in de zogenoemde ‘bots’, ofwel automaten. Deze verschijnen steeds op willekeurige plekken in Californië in de Verenigde Staten. Voor $130 heb je de one-size zonnebril met keuze uit drie kleuren: zwart, blauw-groen en koraalrood.

Het idee is om Snap onafhankelijker te maken van de smartphones. Wij zijn zeker enthousiast en kijken uit naar de beschikbaarheid in Nederland. Wat vinden jullie ervan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.