UPDATE! Stories op Instagram

UPDATE! Stories op Instagram

Communiteers > Blog > Blog > UPDATE! Stories op Instagram

UPDATE!

Dat er in de wereld van social media veel en snelle veranderingen zijn op dit moment is wel duidelijk. Hadden we eind vorige maand een mooi blog over Instagram Stories zijn er nu alweer 2 updates; De poll op Instagram en de mogelijkheid om je Instagram story ook door te plaatsen op Facebook. We zoomen even in op deze 2 nieuwste updates.

Poll in Stories
Pizza of Pasta? Club of Filmpje? Maak nu je eigen poll in Instagram Stories en laat je vrienden stemmen. Je kunt ze laten kiezen uit 2 opties. Dat kunnen geschreven antwoorden zijn maar ook emoji.

Door een van de twee opties te kiezen, brengen je volgers hun stem uit. Jij kunt dan zie hoe zij gestemd hebben en ook de kijkers krijgen meteen na het stemmen te zien hoe de verhouding tussen de twee keuzes is.

 

Ook is er een nieuwe uitlijn functie voor stickers toegevoegd, zodat je stickers makkelijker bijvoorbeeld precies middenin het scherm kan zetten aan de hand van een blauw lijntje. Hierdoor wordt het beeld overzichtelijker. 

Daarnaast kun je de kleur van de letters die je over een story typt nu met een pipet kiezen, en zo een kleur gebruiken die in de foto of video voorkomt.

Deze update is beschikbaar voor Android en iOS.

Instagram Stories doorplaatsen op Facebook
Stories is op Instagram een populaire feature. Stories bestaat al sinds het begin van 2017 ook op Facebook, maar dat heeft niet de impact zoals bij het eerder genoemde kanaal Instagram. Volgens moederbedrijf Facebook wordt daar namelijk de optie dagelijks door zo’n 250 miljoen mensen gebruikt. Helaas wordt de functionaliteit op Facebook nog nauwelijks gebruikt. Exacte cijfers hierover zijn helaas niet bekend.

Je Facebook Stories of in het Nederlands; Facebook Verhalen staan boven je nieuwsfeed in dezelfde bolletjes als bij Instagram. Deze Stories worden niet op je tijdlijn geplaatst, maar als een secundaire nieuwsfeed waar het visuele belangrijker is dan een getypte tekst. Niet alleen kun je een Story delen met al je vrienden, je kunt ook direct een Story sturen naar één of meerdere vrienden via de nieuwe Direct-mogelijkheid.


Facebook heeft al alles geprobeerd om Stories op het platform aan te zwengelen: groter in beeld zetten, de desktopversie ermee opleuken, influencers Instagram Stories laten doorplaatsen; niks werkt. Facebook heeft nu een laatste strohalm aangepakt: alle Instagrammers kunnen hun Stories doorplaatsen op Facebook via hun Facebook Stories. Alles op dit onderdeel populairder te maken op Facebook.

“De testfase was in Portugal en wordt nu wereldwijd uitgerold”; Aldus Facebook tegen TechCrunch.  

Hoe plaats ik mijn Story door?
Bij het plaatsen van een Story verschijnt de optie om hem op Facebook te zetten. Hij kan tegelijkertijd op Facebook en Instagram worden geplaatst. Helaas zijn bedrijven hierbij nog uitgesloten. Lees hier ook meer over in de blog: Stories op Instagram. Wat kun je er mee?

Andersom is het (nog) niet mogelijk om je Facebook Stories door te plaatsen op Instagram, maar dat is misschien in de toekomst wel mogelijk.

We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat we weer een update hierover kunnen maken! We houden je natuurlijk weer op de hoogte!

Hulp nodig bij dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.