Facebook live reactions: Hoe doe je dat?

Facebook live reactions: Hoe doe je dat?

Communiteers > Blog > Blog > Facebook live reactions: Hoe doe je dat?

Wil jij meer interactie met je volgers? Dan hebben wij de juiste tool voor jou gevonden, namelijk; Facebook live reaction poll. Je ziet ze wel eens voorbij komen in je Facebook nieuwsoverzicht: van die live video’s die een stilstaand beeld laten zien, waarbij je met de reactions van Facebook kunt stemmen. Een hartstikke waardevolle toevoeging aan je content op Facebook. Maar hoe doe je zoiets? Wij zochten voor je uit hoe je een Facebook live reaction poll maakt.

Waarom is Facebook Live Reactions voor jou een goede toevoeging?

1. Meer interactie: Je creëert meer interactie met je volgers. De kijkers kunnen op Facebook met de verschillende emoji stemmen op één van de voorgestelde opties (Bijvoorbeeld: pizza vs. hamburgers). Naast de ‘like’ button, kunnen ze dus ook reageren door op een van de andere emoticons te klikken (huilend/ lachend poppetje, hartje etc.).

2. Afwisseling van content: Het is verstandig om je content af te wisselen. Zo is het voor jouw volgers leuk om een blog te lezen, video’s te bekijken en een bericht te zien in de vorm van een carrousel. Facebook live reactions kan hieraan een waardevolle toevoeging zijn. Zo blijft het interessant voor jouw volgers om je te volgen en interactie aan te gaan met je berichten.

3. Groter bereik: Omdat je met Facebook Live reactions met de verschillende emoticons kunt reageren, wordt het bereik van je bericht (en dus pagina) vergroot wanneer er wordt gestemd. De vrienden van de stemmers zien tenslotte ook dat zij hebben gestemd..


4. Verschillende templates:
Je kunt verschillende templates creëren door zelf in te stellen welke onderwerpen je tegenover elkaar wilt zetten. Je kunt bijvoorbeeld Johnny Depp vs. Leonardo DiCaprio tegenover elkaar zetten en daarbij jouw uitgekozen emoticons (bijvoorbeeld een hartje en een duimpje) toevoegen. We hebben twee voorbeelden voor je gemaakt, die je hieronder kunt zien. Je ziet dat bij de twee templates twee verschillende onderwerpen tegenover elkaar gezet zijn. Je kunt zelf een template maken in Photoshop. Gebruik daarbij de afmetingen: 1280×720 pixels.

Ben jij ook benieuwd hoe je nou een Facebook Live Reaction poll maakt? We leggen het in 10 stappen voor je uit!

Stap 1: Ga naar: www.obsproject.com
Download het programma OBS Studio. Het is een programma waarmee je je live reaction poll kunt streamen.

Stap 2: Open het programma OBS Studio. Linksboven in beeld zie je ‘bestand’. Klik op bestand en ga naar instellingen -> video. Zorg dat je basis resolutie op 640×360 staat, uitvoerresolutie op 1280×720 en de gebruikelijke FPS- waardes op 10. Dit omdat het streamen van je live poll veel energie vergt van je laptop. Daarom is het beter om de gebruikelijke FPS-waardes op 10 te zetten, zodat het streamen van de live poll ook beter gaat.

Stap 3: Links onder in beeld zie je het venster met ‘scenes’ staan. Klik op de+ en voer de naam van scene in. Bv: Facebook live reaction poll. Naast het venster ‘scene’ zie  je het venster ‘bronnen’. Klik op de + en klik dan op ‘afbeelding’. Klik op ‘OK’ en dan op ‘bladeren’. Kies je bestaande foto uit met daarin jouw eigen gemaakte template. Je kunt bijvoorbeeld in Photoshop twee onderwerpen tegenover elkaar zetten. Bijvoorbeeld Pizza vs. Hamburgers. Kies voor je afbeelding de breedte 1280 en de hoogte van 720. Stel dat je de afbeeldingsgrootte nog niet goed had ingesteld, dan is dit geen probleem. Klik op je afbeelding met je rechtermuisknop en ga naar ‘transformeren’ -> ‘In scherm passen’. Je kunt de afbeelding ook groter of kleiner maken door met je muis op een van de uiteinde van de afbeelding te staan en de afbeelding te verslepen.

Stap 4: Klik op het venster ‘bronnen’-> + -> ‘BrowserSource’ -> ‘Ok’. Verwijder de bestaande URL en voer in: www.livesocialcount.com
Voer in bij width: 1280, height: 720 en FPS: 10.
Verander de CSS naar: body { background-color: rgba(0, 0, 0, 0)!important } -> en klik dan op OK. Je kunt de emoticons via de uiteinden kleiner maken. Klik op de emoticons met je rechtermuisknop en ga naar-> ‘bedienen’. Je kunt het scherm van de emoticons naast je template plaatsen, zoals op onderstaande afbeelding. Op deze manier heb je een beter overzicht.
Verplaatst de emoticons die jij wilt weergeven, zoals een ‘like’ en een ‘hartje’. Als je in je rechter taak balkje naar beneden scrollt kun je de emoticons uitschakelen die je niet wilt weergeven.

Stap 5: Om je live reaction poll te streamen hebben we ook een Post ID, App ID en een App secret nodig. Ga naar: www.developers.facebook.com en registreer jezelf. Rechtsboven op je scherm zie je: ‘My apps’. Klik op ‘Add a new app’. Geef je app een naam zoals ‘Live reactions’ en voer je e-mailadres in. Als je op dashboard klikt, kun je de App ID en App secret zien. Kopieer de App ID en de App secret en voer ze in het bedieningsvenster in. Je kunt pas de Post ID invoeren als je live gaat.

Stap 6: Ga naar je Facebookpagina. Klik op ‘publicatietools’, ga naar ‘videobibliotheek’ en klik op de button ‘+Live’. Klik op ‘volgende’. Je komt nu bij een scherm terecht waar je een titel kunt invoeren. Bijvoorbeeld: Pizza of hamburger. Voor de zoekfunctionaliteit kun je ‘videotags’ invoeren (pizza, hamburger).

Stap 7: Om de video te streamen kopieer je de streamsleutel. Ga terug naar het programma OBS en klik rechtsboven op ‘bestand’. Ga naar ‘instellingen’ en klik dan op ‘stream’. Zorg dat je dienst op ‘Facebook Live’ staat. Voer de gekopieerde stream key in en klik dan op ‘toevoegen’ en op ‘OK’.

Stap 8: Klik op: ‘Stream starten’. Terwijl je video aan het streamen is, ga je terug naar je Facebookpagina. Op je scherm zie je nu je gestreamde video verschijnen. Klik op ‘Live-uitzending starten’.

Stap 9: We zijn bijna klaar, maar we hebben nog als laatste de Post ID nodig. Ga naar je Facebookpagina en klik op je geplaatste Facebook live reaction poll. Boven de geplaatste video zie je het aantal minuten waarop het bericht geplaatst is. Klik daarop en het bericht verschijnt met een eigen URL. Je kunt in de URL twee verschillende ID’s zien. Kopieer de tweede ID en ga terug naar het OBS programma. Klik met je rechtermuisknop op je afbeelding en ga dan naar ‘bedienen’. Je ziet dan weer het scherm van de emoticons verschijnen. Voer in het rechter taakbalk de Post ID in. Daarnaast is het het beste als je de ‘refresh interval’ op 1 seconden invoert. Dit omdat het dan 1 seconde duurt voordat je het nieuwe resultaat ziet van van de reacties op je geplaatste bericht. Je moet er wel rekening mee houden dat het even zal duren voordat je gestreamde video weer geladen is.

Stap 10: Je stream is klaar. Je hebt alle stappen doorgenomen. Als je nu op ‘like’ klikt, zal de teller op 1 springen. Voor extra uitleg en informatie hebben we een filmpje voor je gevonden op YouTube, waarin alle stappen nog een keer worden doorgenomen.

Wil het creëren van een Facebook live poll nog niet echt lukken? Of heb je nog meer vragen betreft social media? Je kunt ons o.a. bereiken op onze WhatsApp helpdesk: 06-83837502

Welke onderwerpen zet jij tegenover elkaar in je Facebook live reaction poll? Laat het ons weten in onderstaande reactie.

Mogelijk staat Facebook niet langer toe dat gebruikers van het sociale netwerk een livestream starten die vrijwel geheel dan wel volledig uit een statisch beeld bestaat. We houden je over de veranderingen op de hoogte! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.