Social media update #week9

Social media update #week9

Communiteers > Blog > Blog > Social media update #week9

Nieuwe status functie voor Whatsapp
Nadat Instagram de stories functie van Snapchat heeft overgenomen, heeft Whatsapp de functie nu ook ingevoerd. Je kunt nu foto’s en video’s in je status delen, waarbij je aan al jouw contacten kunt laten zien wat jou op een dag bezighoudt. Met de status functie kun je 24 uur lang je bezigheden in beeld i.p.v. woorden vastleggen. Als de 24 uur voorbij zijn verdwijnt je status en kun je er iets nieuws opzetten. Je hebt de keuze om een of meerdere foto’s of video’s in je status te uploaden. Dit hoeven geen nieuwe afbeeldingen te zijn, want je hebt ook de keuze om oude foto’s, video’s en gifjes aan je verhaal toe te voegen.

Het bekijken van de status gaat op dezelfde manier net zoals bij Snapchat; je kunt op de rechterhelft van je scherm drukken om de volgende afbeelding of video te zien en op de linkerhelft om terug te spoelen. Daarnaast kun je net zoals bij Snapchat en Instagram op de foto’s en video’s tekenen, teksten schrijven en/of een emoji toevoegen.
Hiernaast zie je een voorbeeld hoe je status afbeelding eruit kan komen te zien.

 

Als je je afbeelding of video voor je status hebt ‘gepimpt’ heb je de keuze om het alleen in ‘mijn status’ te plaatsen, individueel naar een aantal van jouw contactpersonen te sturen of gebruik te maken van beide functies. Op de afbeelding zie je een voorbeeld hoe het eruit ziet als je je status wilt uploaden.

 

 

 

Meerdere foto’s tegelijk plaatsen met Instagram
Instagram heeft een nieuwe functie! Je hebt de mogelijkheid om 10 foto’s en video’s in één instagram bericht te plaatsen. Hoe kun je dan meerdere foto’s in één instagram plaatsen? We zullen het hieronder op een rijtje voor je uitleggen.
Stap 1: Klik op het plusje om een foto toe te voegen.


Stap 2: Rechtsonder op je beeldscherm zie je ‘meerdere selecteren’.
Stap 3: Als je op ‘meerdere selecteren’ hebt geklikt kun je tot maximaal 10 afbeeldingen en video’s tegelijk plaatsen.


Stap 4: Je kunt de foto’s en video’s per stuk of in keer aanpassen en van filters voorzien.
Stap 5: De laatste stap! Met een druk op de knop kun je tot maximaal 10 foto’s en video’s in een keer uploaden.

De door jou gemaakte series zijn te herkennen aan een aantal bolletjes onder de foto’s. Het aantal bolletjes hangt af van het het aantal foto’s wat je plaatst. Op de onderstaande afbeelding zie je onder de foto vijf bolletjes. Dit betekent dus dat er vijf afbeeldingen zijn geplaatst.

Je kunt bij je gemaakte bericht met meerdere foto’s en video’s maar één omschrijving en locatie noteren. De geplaatste comments komen onder de hele serie te staan, dus je kunt geen comment onder de individuele foto’s en video’s plaatsen. Je kunt de foto’s en video’s ook niet apart liken, maar zijn alleen in zijn totaliteit te liken.

 

Youtube maakt een eind aan de korte 30-seconden durende reclamespotjes.
Ken jij ze ook, de relatief lange reclamespotjes van zo’n 30 seconden die niet weg te klikken zijn? Veel gebruikers ergeren zich hieraan. Maar wees niet getreurd, want Google, de eigenaar van de streamingdienst, heeft bevestigd dat Youtube een einde zal maken aan de relatief lang durende reclamespotjes. Dit soort reclame is niet erg effectief op internet, maar het wordt wel veel door de adverteerders aangeboden.
Vanaf 2018 zal je op Youtube alleen nog maar korte reclamespotjes treffen, die je ook kunt wegklikken. Je zult vast wel denken; ‘’Waarom zal het nieuwe reclamebeleid pas in 2018 ingaan?‘’. Het nieuwe reclamebeleid gaat volgend jaar pas in, zodat de adverteerders de tijd hebben om eraan te wennen en de reclamespotjes aan kunnen passen. Omdat reclame een van de grootste inkomstenbronnen van Youtube is zullen er op Youtube nog wel reclamespotjes te zien zijn. Daarbij zal Youtube zich alleen gaan concentreren op de inhoud die voor zowel gebruikers als adverteerders acceptabel is.

Ben jij na deze blog geïnteresseerd geworden in wat Communiteers voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.