De volgorde van je banen en opleidingen bepalen in het nieuwe design van LinkedIn

Je hebt op LinkedIn twee soorten pagina’s: een persoonlijke en een bedrijfspagina. Deze blog gaat over een persoonlijke pagina.

We krijgen wel vaker de vraag of het mogelijk is om werk of opleidingen in een niet-chronologische volgorde op LinkedIn te zetten. Zo zijn er enkele aanpassingen aan het nieuwe design. Het design van LinkedIn is in januari 2017 in een nieuw jasje gestoken. We zullen hierbij onze eerdere blog ‘de volgorde van je banen bepalen in LinkedIn’ onder de loep nemen.

Je weet waarschijnlijk al wel dat je jouw profiel naar eigen idee kan invullen. Zo kun je zelf bepalen of je een samenvatting aan je profiel toevoegt en hoe de verdere indeling van je profiel eruit ziet. In het oude profiel van LinkedIn kon je met de verschillende ‘potloodjes’ de tekst op verschillende plaatsen wijzigen. Die potloodjes zijn er nog steeds, maar dan in mindere mate. Ieder ‘blok’ op je profiel heeft één potloodje waarmee je dat blok in zowel tekst, beeld en bijlagen kunt wijzigen.

Volgorde banen
Voorheen kon je de volgorde van je banen veranderen, maar tegenwoordig kun je alleen bij je huidige banen de volgorde wisselen. Bij de banen waar je niet meer werkzaam bent, kun je de volgorde niet meer veranderen. Dit is zowel bij het oude als het nieuwe design het geval.

Volgorde opleidingen
Hier is wel een verschil te zien tussen het oude en nieuwe design. In het oude design kun je nog steeds de volgorde van je opleidingen veranderen. In het nieuwe design is dit niet meer het geval.

Wat vind je van het nieuwe design? Vind je dat het zo mag blijven of wil je dat het weer verandert naar het oude design van LinkedIn?

Reageer dan nu en geef je mening hier onder de blog.

Blog Comments

Ik heb zojuist twee nieuwe opleidingen/cursussen ingevoerd in mijn LinkedIn (met jaartallen van 2018 t/m 2018). Deze komen ondanks de ingevoerde jaartallen toch helemaal onderaan mijn (ca. 50) opleidingen te staan. Ik krijg mijn opleidingen helemaal onderaan mijn lijst ook niet (via de 3 liggende streepjes) omhoog gesleept. Althans; Ik krijg de opleiding niet verder omhoog gesleept dan de opleidingen die ik op dat moment op mijn scherm zie, als ik hem loslaat sta ik weer helemaal bovenaan mijn opleidingen, dan moet ik weer 10x op “volgende 5 opleidingen weergeven” drukken om onderaan mijn lijst te komen en dan staat de opleiding die ik zojuist een paar regels omhoog heb geschoven gewoon weer onderaan.

Dag Henco,

LinkedIn is zo ingesteld dat alle opleidingen en werkgevers die zijn afgesloten onderaan geplaatst worden. Alle opleidingen en werkgevers die je in het heden volgt of waar je in het heden nog werkzaam bent worden als eerste weergegeven. Het is daarom niet mogelijk om de zaken die zijn afgesloten bovenaan te plaatsen. Wat betreft het probleem dat de opleiding steeds weer onderaan verschijnt: ik denk dat dat een technisch foutje is bij LinkedIn. Ik raad je daarom aan om contact met ze op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Jordi Nieling

Ik krijg het ook niet voor elkaar om de volgorde in mijn opleidingen te veranderen. Nu staat de meest recente onderaan.

Dag Trijn,

Wanneer je bij je opleidingen kijkt zie je rechts in het vakje vier balkjes verschijnen. Wanneer je hierop drukt, kan je deze omhoog of omlaag slepen. Daarmee verander je de volgorde.

Hoop dat je hiermee aan de slag kunt!

Met vriendelijke groet,

Jordi Nieling

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Waarom een nepprofiel geen goed idee is
volgers Linkedin bedrijfsprofiel
linkedin stories

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!