Facebook posts in meerdere talen

Multi language op Facebook

Eerder vertelden we je al hoe je een succesvolle Facebookpagina kan maken. In deze blog geef ik je een handige tip om zoveel mogelijk mensen te bereiken met een post. Dit kan door gebruik te maken van verschillende talen.

Beheer je een Facebookpagina, en post je alle berichten in één taal?  Dan bereik je vaak niet al je fans. Het kan zijn dat een Nederlandse Facebookpagina niet alleen leuk wordt gevonden door Nederlanders, maar ook door internationale mensen. De berichten van een bedrijf worden vaak maar in één taal geschreven en daardoor is een post niet altijd even begrijpelijk voor iedereen.

Facebook geeft je de optie om verschillende versies van een post (in verschillende talen) te plaatsen. De lezer ziet dan de versie die voor hem het meest relevant is (gebaseerd op zijn instellingen). Natuurlijk kun je hierbij gebruik maken van een auto-translate, maar dat raden wij niet aan. Een auto-translate (zoals die van Google) is alleen niet altijd even accuraat en mist vaak de juiste interpretatie van wat een post duidelijk wil maken. Het beste is om een native speaker het bericht te laten vertalen. Of het zelf doen als je de andere taal goed beheerst.

Om deze ‘multi language’ optie toe te passen, ga je naar de instellingen van je bedrijfspagina en schakel je de optie ‘berichten plaatsen in meerdere talen’ in. Vervolgens kun je een post op je pagina in meerdere talen plaatsen.

 Facebookposts in meerdere talen

Heb je al meerdere posts geplaatst, zonder de bovenstaande optie te hebben gebruikt? Helaas het is nog niet mogelijk om al gepubliceerde posts aan te passen. Heb je dus een Nederlandse Facebookpagina? En schrijf je al je posts in het Nederlands? Maak dan snel gebruik van deze tip om zoveel mogelijk mensen te bereiken! 

Blog Comments

Klopt het dat deze functie niet meer werkt?

Dag Floor, deze functie werkt zeker nog. Je moet alleen wel een instelling aanpassen om er gebruik van te maken.

Om deze optie aan te zetten voor een pagina ga je naar de instellingen van je bedrijfspagina en schakel je de optie ‘berichten plaatsen in meerdere talen’ in. Vervolgens kun je een post op je pagina in meerdere talen plaatsen.

Multi language kan ook bij een profiel. Deze instelling vind je bij de instellingen van je profiel. Onder ‘taal’ staat ‘Meertalige berichten’.

Mocht het dan nog niet lukken om in meerdere talen te plaatsen, neem even contact met ons op.

Groetjes,
Ellen

Hi,

Klopt het dat dit niet werkt wanneer je een video post? Ik krijg namelijk niet de mogelijkheid om dit instellen wanneer ik een video wil plannen.

Groetjes Ruud

Dag Ruud,
Als je een video post op Facebook is er de mogelijkheid om een bijschrift toe te voegen. Helaas is het niet mogelijk om dit bijschrift in meerdere talen op te stellen zoals bij een gewone post op Facebook zonder video. Wel is er de mogelijkheid om ondertitels op te stellen. Dit gaat heel gemakkelijk. Als je een video post opstelt staat rechts in het menu ‘Ondertitels en bijschriften’. Allereerst moet je dan bij de ‘Taal video’ aangeven welke taal er gesproken wordt. Als je dit gedaan hebt, is er de mogelijkheid om bij ‘Nieuw bijschrift toevoegen’ een ondertiteling toe te voegen. Dit kan heel nauwkeurig zodat het precies op het juiste moment onder de video verschijnt. Hoe dit precies allemaal werkt is heel simpel, en staat duidelijk uitgelegd bij het creëren van de post.

Kom je er niet helemaal uit, neem dan gerust even contact met ons op!

Groetjes,
Lisanne

Voorheen lukte het mij om via mijn Iphone via de pagina`s app berichten in meerdere talen te posten. Dat lukt me nu helaas niet meer. Zou mij hiermee kunnen helpen? Ik wil niet elke keer de laptop erbij pakken.

Dag Sebastiaan, helaas kan dat niet (meer) via je telefoon. Om deze functie te gebruiken zul je je berichten toch via desktop moeten plaatsen.

Het lukt me nu zelfs niet eens meer vlot op de laptop: ik kan de automatische vertaling die voor de gekozen bijkomende taal verschijnt niet bijwerken. Het lukt wel wanneer je eerst publiceert en dan bewerkt, maar dan weer moeilijk wanneer je een post in planning zet. Tips worden in dank aangenomen!

Dag Philip,

Ik heb het even uitgeprobeerd. Bij mij werkt het wanneer ik de tweede taal selecteer en dan op de automatische vertaling klik. Deze verandert dan van lichtgrijs naar zwart, waarna ik hem kan uitwissen, aanpassen of tekst kan toevoegen. Ik ga ervan uit dat dit een technisch foutje is. Ik raad je aan om het later nog een keer te proberen, of om even contact op te nemen met de helpdesk van Facebook.

Met vriendelijke groet,

Jordi Nieling

Is het mogelijk dat dit niet werkt wanneer men een link naar een blogpost of een foto bij de post wil zetten? Ik heb dit probleem al op verschillende sites gelezen.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Social media dj
URLwelofniet

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!