Wekelijkse update #week49

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij hebben het weer voor je op een rijtje gezet in de wekelijkse update.

Voortaan reacties uitschakelen op Instagram 
Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd om online pesten tegen te gaan. Voortaan kan je per bericht ervoor kiezen om de reacties helemaal uit te schakelen. Accounts met enorm veel volgers hadden deze mogelijkheid al een tijdje, maar sinds kort is de functie voor iedereen beschikbaar. Wanneer je een nieuwe foto wil plaatsen, vind je de optie bij ‘geavanceerde instellingen’ op het scherm dat je te zien krijgt vlak voordat je jouw foto deelt. Ook bij eerder geplaatste foto’s kun je reacties uitzetten. Je doet dit door op de drie puntjes (…) te klikken en vervolgens ‘reacties uitschakelen’ te selecteren. Ook nieuw is de mogelijkheid voor privé-accounts om bepaalde volgers te verwijderen. Handig wanneer je niet meer wil dat iemand je posts ziet, maar deze persoon niet wil blokkeren.

Facebook vs. nepartikelency8aumbxcaa1lgm
De laatste tijd wordt er veel gepraat over het zogenaamde ‘nepnieuws probleem’.  De afgelopen maanden verschenen er op social media namelijk massaal nepartikelen. Veel hadden te maken met de Amerikaanse verkiezingen. Veel mensen vermoeden nu ook dat deze nepartikelen de verkiezingsuitslag hebben beïnvloed. Ondanks dat Facebook ontkent dat ze invloed hebben gehad op de uitslag, vinden ze het probleem groot genoeg om het aan te pakken. Een aantal gebruikers kregen onder een bericht de vraag of ze dachten dat de titel van het artikel misleidend was. Hiermee wil Facebook ook clickbait (misleidende titels) aanpakken. Eerder had Facebook al een team ingeschakeld om clickbait tegen te gaan. Ben jij de vraag al tegengekomen onder een artikel?

fb-wifi-zoekerFacebook helpt je met het vinden van WiFi
Facebook wil gebruikers helpen met het vinden van gratis WiFi. Op dit moment is de functie in zijn testfase beschikbaar in de iOS app van de meeste gebruikers.  De WiFi zoeker laat op basis van je locatie zien in welke zaken er gratis WiFi beschikbaar is. Om de zoeker te gebruiken moet je toestaan dat Facebook op ieder moment toegang heeft tot je locatiegegevens. Denk er dus goed over na voordat je de functie gebruikt.

Toch nog hoop voor Vine
Eind oktober maakte Twitter bekend te willen stoppen met het sociale medium Vine. Hier lijken ze nu op terug te komen. Twitter heeft namelijk bekend gemaakt te overwegen om Vine te verkopen, in plaats van op te heffen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de reacties die de aankondiging opleverde op social media. Veel mensen waren teleurgesteld dat het zou verdwijnen en plaatsten op Twitter hun steunbetuigingen. Twitter zou al meerdere biedingen hebben ontvangen.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Max Weijers | 20 november 2017
Fake nieuws, waar moet je op letten?
Fake nieuws, waar moet je op letten? Wat zijn we tegenwoordig zonder nieuws? overal waar je bent of komt kom je nieuws tegen, het is gewoon niet meer te vermijden....
Posted by Amber van Eersel | 8 mei 2017
Blogception
In deze blog praten we je helemaal bij over, jawel, blogs. Ik hoor je al denken: ‘Wat wil je dan vertellen over blogs?’ Nou heel simpel, het belang van een...
Posted by Amber van Eersel | 30 maart 2017
Social media update week #13
Wat gebeurde er afgelopen week in ‘social media land’? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in deze social media update. 1 miljoen actieve adverteerders op...