Wekelijkse update #week45

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

De Snapchat Spectacles zijn er
Weet je nog dat we je vertelde over de Snapchat Spectacles? Nu zijn ze dan eindelijk in de verkoop! Helaas zijn ze voor ons nog niet verkrijgbaar. De zonnebrillen waarmee je camera-opnames kunt maken worden namelijk alleen kkkkverkocht via de zogenaamde Snapbots. Dit zijn als het waren gewoon frisdrankautomaten, maar dan voor Snapchat Spectacles. Tot nu toe is de Snapbot nog maar gespot op twee verschillende locaties, beide in de Verenigde Staten. Deze manier van verkoop past wel bij het unieke bedrijf en was een succes. Beide Bots waren binnen no-time uitverkocht. Wij hopen dat er binnenkort ook voor ons een mogelijkheid komt om de Spectacles te bemachtigen, op spectacles.com kun je in de gaten houden waar de Bot verschijnt. Kijk hier alvast hoe ze in de praktijk werken.

Eindelijk Snaps terugspoelen
Veel Snapchat nieuws deze week. Allereerst is er een nieuwe update beschikbaar waarmee het mogelijk is om binnen verhalen terug te spoelen. Wanneer je binnen het verhaal van eenzelfde persoon dus even een snap nog een keer wil bekijken, hoef je niet meer helemaal terug naar het beginscherm. Wanneer je voortaan op de linkerkant van het scherm tikt, ga je één snap terug. Probeer het zelf maar eens uit!

World Lenses
Verder heeft Snapchat de nieuwe world lenses geïntroduceerd! Hiermee kun je voortaan
ook een geanimeerd filter toevoegen aan je omgeving. Wanneer je Snapchat opent en op het scherm tikt krijg je de optie om de nieuwe world lenses toe te passen. Onze favoriet is het vrolijke wolkje met regenboog.
asset-1 asset-3 asset-2

Afvinken op Pinterest
Pinterest introduceert een handige nieuwe functie. Voortaan kun je namelijk pins afvinken! Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaalt recept hebt gebruikt, DIY project hebt geprobeerd of dat leuke shirtje hebt gekocht. Zo kun je van Pinterest een soort to-do lijst maken. Wanneer je een pin hebt afgevinkt, kun je ook aangeven wat je ervan vond. Je kunt verder ook opmerkingen en foto’s toevoegen. Zo kun je dus makkelijk terugvinden welke recepten wel en geen succes waren. Ook handig voor anderen, die kunnen meteen zien of het iets voor hen is. De komende weken wordt de update uitgerold.

Nieuwe Instagram Stories update
Instagram breidt haar Instagram Stories uit met een aantal nieuwe functies. Zo kun je voortaan links & boomerang filmpjes toevoegen en andere gebruikers mentionen in je verhaal. Vrij opvallende nieuwe functies, aangezien concurrent Snapchat deze functies nog mist. Terwijl Instagram Stories op het begin een Snapchat kopie leek te worden, wijken ze met deze nieuwe update af van het ‘Snapchat pad’. We zijn benieuwd of Snapchat met een antwoord komt op deze wel heel handige nieuwe functies.

Verder is Instagram bezig met een Livestream functie en kunnen we binnenkort misschien wel solliciteren via Facebook.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Julia Mulder | 4 mei 2018
Bug bij Twitter, verander je wachtwoord!
Wanneer je een wachtwoord instelt voor je Twitter-account, gebruikt Twitter een technologie om het onzichtbaar te maken voor iedereen in het bedrijf. Recentelijk ontdekte het bedrijf een bug die wachtwoorden...
Posted by Julia Mulder | 2 mei 2018
Is Hyves terug onder een andere naam?
  Zoals velen van jullie weten was Hyves tot 2013 een echte hype. Doordat de site vele bezoekers verloor door het Amerikaanse sociaal media bedrijf Facebook, is Hyves in 2013...
Posted by Lisanne van Hout | 20 februari 2018
Chatbots, dé nieuwe tool voor bedrijven!
Chatbots, je ziet ze steeds vaker verschijnen op verschillende websites. Sinds kort maken we zelf ook gebruik van een chatbot genaamd Quriobot. Je hebt hem vast gezien toen je een...