Wekelijkse update #week44

Wekelijkse update #week44

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week44

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Gifjes op WhatsApp
Goed nieuws voor fans van de zogenaamde ‘gifjes’; vanaf nu is het mogelijk om de leuke bewegende afbeeldingen te verzenden via WhatsApp! Er is een volledige gif bibliotheek gekoppeld aan de app waarmee je leuke gifs kunt zoeken en versturen naar mensen. WhatsApp werkt daarvoor samen met Giphy, een website die volledig draait om gifs. Om er een te versturen ga je naar eerst via de app naar je foto/video bibliotheek. Vervolgens klik je linksonder op het vergrootglas met ‘Gif’ erbij, selecteer jij welke je wil sturen en voila! De gif wordt verzonden. Ook handig: de leukste gifs kun je opslaan in je favorieten door de afbeelding lang ingedrukt te houden en met een sterretje te selecteren. WhatsApp verzamelt al jouw favoriete gifs dan op een plek.

Winkelen op Instagram

Instagram gaat aan de slag met een winkelfunctie. In de Verenigde Staten wordt de komende periode door een twintigtal winkels getest met een functie waarmee volgers meer informatie over de producten kunnen krijgen zonder de app te verlaten. Met één druk op de knop kun je op Instagram meer informatie opvragen. We zijn benieuwd hoe de test gaat verlopen en of dat de functie uiteindelijk ook naar Nederland komt. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

Periscope introduceert filters
Het houdt maar niet op met de Snapchat na-apers, nu komt ook Periscope met geanimeerde filters van foto’s van presidentskandidaten Clinton en Trump. Periscope hoopt met deze filters meer mensen op een ludieke manier naar de stembussen te krijgen. Het is onduidelijk of ze vaker gebruik zullen gaan maken van de filters.

Giphy schiet Viners te hulp
Meer gif nieuws! Giphy maakt het namelijk mogelijk voor Vine gebruikers om al hun Vine filmpjes in één keer om te laten zetten in gifjes en op te slaan in Giphy. Dit komt voor veel Vine gebruikers goed van pas aangezien laatst de stekker uit de app is getrokken. Vooralsnog blijven de filmpjes op de website beschikbaar, maar het is natuurlijk fijn om een backup te hebben, just in case.

Verder is duidelijk geworden dat jongeren Twitter massaal laten liggen en test WhatsApp met een clone van Snapchat Stories.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerp?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.