‘Verborgen’ Social Apps: Busuu, Peerby, Wakie

‘Verborgen’ Social Apps: Busuu, Peerby, Wakie

Communiteers > Blog > Blog > ‘Verborgen’ Social Apps: Busuu, Peerby, Wakie

Vrijwel iedereen is bekend met grote sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter. Deze sociale apps hebben het mogelijk gemaakt om je eigen netwerk uit te breiden en te connecten met mensen over de hele wereld. Vanuit deze bestaande netwerken is de behoefte ontstaan aan gesloten sociale netwerk sites die zich juist richten op één specifieke groep.

We zijn de sociale app-wereld ingedoken en zijn enkele, grotendeels ‘verborgen’ apps tegengekomen. Deze drie apps brengen mensen rond de hele wereld in contact met elkaar en dat ook nog eens op een unieke manier!

Benieuwd? Verrijk je dagelijks leven dan met deze sociale apps:

1. Busuu

Altijd al een nieuwe taal willen leren? Spaans, Frans, Italiaans? Dat kan allemaal met Busuu, waarbij je uit 13 verschillende talen kiezen (inclusief Chinees en Arabisch!). Maar wat maakt Busuu nou anders dan de talloze andere taal apps? Je leert namelijk met de hulp van 60 miljoen internationale native speakers! Je verbetert je spraak-, schrijf- en grammatica vaardigheden door de gekozen taal samen te beoefenen met anderen. Denk hierbij aan een intelligente vriend of vriendin die jou overhoort en zo nodig corrigeert. De slogan van Busuu is niet voor niets “The language learning community!”
     

2. Peerby

Geen geld om honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe barbecue grill? Geen boormachine om je IKEA bed samen te stellen? Geen probleem! Met Peerby kun je de dingen die je nodig hebt van de mensen uit je buurt lenen. Met de slogan: “Delen gemakkelijk gemaakt: bespaar geld, leef groen en ontmoet geweldige mensen!” kun je vakantie benodigdheden, kookgerei, en gereedschap lenen voor de tuin of voor een feestje.Met Peerby kom je op een veilig manier in contact met je buren en ontdek je wat ze allemaal uitlenen. Waarom kopen als je kunt lenen in 30 minuten of minder?

     

3. Wakie

Heb je iemand nodig om gevoelige zaken te bespreken, maar je weet niet of je je vrienden of familie kunt aanspreken? Misschien voel je je beter om iets anoniem te bespreken? Heb je een slechte dag gehad en wil je dat iemand je opvrolijkt? Misschien ben je gefrustreerd met je liefdesleven en wil je gewoon een neutrale persoon om advies vragen? Of heb je soms  gewoon een wake-up call nodig?

Wakie is de snelste manier om een gesprekspartner voor een onderwerp te vinden. Gewoon uitreiken naar de gemeenschap met je vraag en binnen een paar seconden krijg je een anoniem telefoontje van een van de leden. Wanneer je een wake-up call nodig hebt, kun je gewoon de tijd instellen en je krijgt een telefoontje op het juiste moment wanneer
je het nodig hebt.

Wakie is een leuke, vriendelijke gemeenschap van mensen die elkaar bellen om te helpen met alles, van advies tot wakker worden in de ochtend EN VEEL MEER. Nog meer redenen nodig? Het is helemaal gratis, anoniem en veilig (telefoonnummers zijn niet zichtbaar en worden niet uitgewisseld).

     

Een kleine wereld
Wakie (en Busuu en Peerby) zijn apps die het mogelijk maken om emoties en wijsheid te delen met anderen (die je anders waarschijnlijk niet zou ontmoeten). De wereld wordt hierdoor veel kleiner en het wordt steeds duidelijker dat wij niet heel veel verschillen van elkaar. We zijn burgers van de aarde, niet van een specifieke land 🙂 

Wat vind jij hiervan? Zou jij gebruik maken van de bovengenoemde apps?


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze of andere verborgen apps?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.