De 5 voordelen van video content

De 5 voordelen van video content

Communiteers > Blog > Blog > De 5 voordelen van video content

Video content is de laatste jaren steeds belangrijker geworden op internet en social media. Maar een goed filmpje maken, dat doe je niet zomaar. Dus wat heb je er nu eigenlijk aan?

5 voordelen:

  1. Eén video kan meerdere malen gebruikt worden. Zo kun je hem delen op social media en op je website gebruiken, maar ook tonen bij beurzen en presentaties. Het ligt er natuurlijk aan om wat voor filmpje het gaat, maar als je ervoor zorgt dat deze tijdloos is kun je er nog veel plezier van hebben.
  2. Een filmpje kan een complex probleem, product of dienst makkelijk uitleggen. Door middel van bewegend beeld kunnen bepaalde dingen een stuk duidelijker worden gemaakt dan met droge tekst en afbeeldingen.
  3. Wanneer je video gebruikt op je website en social media kanalen kom je hoger in de zoekresultaten van Google, en krijg je bovendien voorrang in de Facebook feed.
  4. Video content is makkelijker te consumeren dan geschreven content. Om een blog te lezen moet je je vaak goed concentreren, anders mis je dingen. Bij video’s hoef je zelf niet zoveel moeite te doen om de inhoud te begrijpen. Wanneer mensen geen zin hebben in een lang artikel, zullen ze een korte video eerder kijken.
  5. Door als bedrijf video’s uit te brengen geef je jouw organisatie een gezicht. Mensen krijgen nét iets meer te zien van je bedrijf en voelen zich daardoor eerder verbonden.

Bekijk ook zeker even onze eerder gemaakte video’s, deze vind je hier.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over video content?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.