Wekelijkse update #week40

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Ook WhatsApp aapt Snapchat na
Ook WhatsApp heeft nu een functie toegevoegd die lijkt op Snapchat. Voortaan zijn er soortgelijke bewerkingsfuncties te vinden in de app. Wanneer je een foto wil delen verschijnen nu de nieuwe opties. Je kunt voortaan tekenen en tekst & emoji’s toevoegen bij je foto’s. Daarnaast heeft WhatsApp, net als Snapchat, een ‘flitsfunctie’ toegevoegd voor het maken van selfies. Verder kun je voortaan inzoomen op filmpjes en van camera wisselen door twee keer op het scherm te tikken. Op dit moment zijn de functies alleen beschikbaar voor Androidgebruikers, maar binnenkort komen de functies ook naar iOS.

Zoek stiekem naar een baan met LinkedIn
Ben jij stiekem op zoek naar een nieuwe baan maar wil je niet dat jouw baas daar achter komt? Dan is de nieuwste LinkedIn functie iets voor jou! Met ‘Open Candidates’ kun je enkel recruiters laten weten dat je zoekende bent. Het wordt hierdoor makkelijker voor werkzoekende en recruiters om LinkedIn te gebruiken voor het vinden van geschikte banen of kandidaten. Met de nieuwe functie wil LinkedIn zijn concurrentiepositie verbeteren ten opzichte van andere recruitment websites.

tw_link220916

Facebook krijgt end-to-end-encryptie
Goed nieuws voor de fanatieke Facebook Messenger gebruikers! Vanaf nu is het mogelijk om end-to-end-encryptie in te schakelen. Hierdoor zou niemand meer kunnen meelezen, dus ook Facebook zelf niet. Vroeger konden Facebook en opsporingsdiensten nog wel bij de gegevens. Deze optie is echter optioneel, je moet hem dus eerst nog zelf even inschakelen. Het nadeel is dat mensen die het hebben ingeschakeld geen video’s of gifjes meer kunnen versturen en geen betalingen meer kunnen voltooien door middel van de app. Ga jij de functie inschakelen of niet?

Snapchat wordt overzichtelijker
Snapchat gaat een functie toevoegen waardoor het minder druk moet worden in de app. Zo komt er een afspeellijst voor verhalen en krijgen updates van vrienden voorrang op bedrijven. Hierdoor kun je zelf bepalen wie voorrang krijgen. Erg handig voor mensen die veel Snapchatters volgen! Afgelopen week kondigde het bedrijf aan dat ze naar de beurs willen.

Verder komt Facebook met een event calendar, viert Instagram haar zesde verjaardag en kun je nu een Periscope link in je Twitter profiel toevoegen.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Voeg commentaar toe

*Vul alle velden goed in

Related Blogs

Geplaatst doorMaria Terzopoulos | 22 juni 2017
Het vertellen van mijn verhaal
Wat is storytelling? Het vertellen van een verhaal, jouw verhaal dat is storytelling. Storytelling is de vorm waarin mensen van nature communiceren. Maar wat maakt een verhaal, een verhaal? Een...
Geplaatst doorMaria Terzopoulos | 16 juni 2017
6 tips voor een goede nieuwsbrief
E-mailmarketing? Waarom zou je dat gebruiken? Je hebt tegenwoordig toch je social mediakanalen (Facebook, Twitter en LinkedIn) voor je marketing? Dit is vaak de eerste gedachte die bij veel ondernemers...
Geplaatst doorMaria Terzopoulos | 9 juni 2017
Waarom zou je gebruik maken van een contentkalender?
Wat is een contentkalender en waarom zou je het gebruiken? Een contentkalender is een kalender van berichten en/of beeldmateriaal dat je wilt gaan publiceren op je social media kanalen en/of...