Wekelijkse update #week40

Geplaatst door Amber van Eersel | 11 oktober 2016 | Nieuws, Updates
wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Ook WhatsApp aapt Snapchat na
Ook WhatsApp heeft nu een functie toegevoegd die lijkt op Snapchat. Voortaan zijn er soortgelijke bewerkingsfuncties te vinden in de app. Wanneer je een foto wil delen verschijnen nu de nieuwe opties. Je kunt voortaan tekenen en tekst & emoji’s toevoegen bij je foto’s. Daarnaast heeft WhatsApp, net als Snapchat, een ‘flitsfunctie’ toegevoegd voor het maken van selfies. Verder kun je voortaan inzoomen op filmpjes en van camera wisselen door twee keer op het scherm te tikken. Op dit moment zijn de functies alleen beschikbaar voor Androidgebruikers, maar binnenkort komen de functies ook naar iOS.

Zoek stiekem naar een baan met LinkedIn
Ben jij stiekem op zoek naar een nieuwe baan maar wil je niet dat jouw baas daar achter komt? Dan is de nieuwste LinkedIn functie iets voor jou! Met ‘Open Candidates’ kun je enkel recruiters laten weten dat je zoekende bent. Het wordt hierdoor makkelijker voor werkzoekende en recruiters om LinkedIn te gebruiken voor het vinden van geschikte banen of kandidaten. Met de nieuwe functie wil LinkedIn zijn concurrentiepositie verbeteren ten opzichte van andere recruitment websites.

tw_link220916

Facebook krijgt end-to-end-encryptie
Goed nieuws voor de fanatieke Facebook Messenger gebruikers! Vanaf nu is het mogelijk om end-to-end-encryptie in te schakelen. Hierdoor zou niemand meer kunnen meelezen, dus ook Facebook zelf niet. Vroeger konden Facebook en opsporingsdiensten nog wel bij de gegevens. Deze optie is echter optioneel, je moet hem dus eerst nog zelf even inschakelen. Het nadeel is dat mensen die het hebben ingeschakeld geen video’s of gifjes meer kunnen versturen en geen betalingen meer kunnen voltooien door middel van de app. Ga jij de functie inschakelen of niet?

Snapchat wordt overzichtelijker
Snapchat gaat een functie toevoegen waardoor het minder druk moet worden in de app. Zo komt er een afspeellijst voor verhalen en krijgen updates van vrienden voorrang op bedrijven. Hierdoor kun je zelf bepalen wie voorrang krijgen. Erg handig voor mensen die veel Snapchatters volgen! Afgelopen week kondigde het bedrijf aan dat ze naar de beurs willen.

Verder komt Facebook met een event calendar, viert Instagram haar zesde verjaardag en kun je nu een Periscope link in je Twitter profiel toevoegen.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Voeg commentaar toe

*Vul alle velden goed in

Related Blogs

Geplaatst doormaria-terzopoulos | 20 april 2017
Wil jij gemakkelijk en snel een logo toevoegen aan jouw foto’s via je smartphone? Gebruik dan de eZy Watermark app! Het is een handige tool voor zowel Android als Apple…
Geplaatst doorstijn-geraats | 18 april 2017
Je bent ze vast ooit tegengekomen, de 360-graden foto’s. Zo niet, dan hier een voorbeeld. Zoals je ziet is het dus mogelijk om met je muis jezelf te verplaatsen in…
Geplaatst doorkevin-leenheers | 14 april 2017
Op de vraag of WhatsApp een social media kanaal is wordt verschillend gereageerd. Daar zijn de meningen namelijk over verdeeld. Maar het is een feit dat ruim 10 miljoen…