Wekelijkse update #week40

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Ook WhatsApp aapt Snapchat na
Ook WhatsApp heeft nu een functie toegevoegd die lijkt op Snapchat. Voortaan zijn er soortgelijke bewerkingsfuncties te vinden in de app. Wanneer je een foto wil delen verschijnen nu de nieuwe opties. Je kunt voortaan tekenen en tekst & emoji’s toevoegen bij je foto’s. Daarnaast heeft WhatsApp, net als Snapchat, een ‘flitsfunctie’ toegevoegd voor het maken van selfies. Verder kun je voortaan inzoomen op filmpjes en van camera wisselen door twee keer op het scherm te tikken. Op dit moment zijn de functies alleen beschikbaar voor Androidgebruikers, maar binnenkort komen de functies ook naar iOS.

Zoek stiekem naar een baan met LinkedIn
Ben jij stiekem op zoek naar een nieuwe baan maar wil je niet dat jouw baas daar achter komt? Dan is de nieuwste LinkedIn functie iets voor jou! Met ‘Open Candidates’ kun je enkel recruiters laten weten dat je zoekende bent. Het wordt hierdoor makkelijker voor werkzoekende en recruiters om LinkedIn te gebruiken voor het vinden van geschikte banen of kandidaten. Met de nieuwe functie wil LinkedIn zijn concurrentiepositie verbeteren ten opzichte van andere recruitment websites.

tw_link220916

Facebook krijgt end-to-end-encryptie
Goed nieuws voor de fanatieke Facebook Messenger gebruikers! Vanaf nu is het mogelijk om end-to-end-encryptie in te schakelen. Hierdoor zou niemand meer kunnen meelezen, dus ook Facebook zelf niet. Vroeger konden Facebook en opsporingsdiensten nog wel bij de gegevens. Deze optie is echter optioneel, je moet hem dus eerst nog zelf even inschakelen. Het nadeel is dat mensen die het hebben ingeschakeld geen video’s of gifjes meer kunnen versturen en geen betalingen meer kunnen voltooien door middel van de app. Ga jij de functie inschakelen of niet?

Snapchat wordt overzichtelijker
Snapchat gaat een functie toevoegen waardoor het minder druk moet worden in de app. Zo komt er een afspeellijst voor verhalen en krijgen updates van vrienden voorrang op bedrijven. Hierdoor kun je zelf bepalen wie voorrang krijgen. Erg handig voor mensen die veel Snapchatters volgen! Afgelopen week kondigde het bedrijf aan dat ze naar de beurs willen.

Verder komt Facebook met een event calendar, viert Instagram haar zesde verjaardag en kun je nu een Periscope link in je Twitter profiel toevoegen.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Posted by Max Weijers | 20 november 2017
Fake nieuws, waar moet je op letten?
Fake nieuws, waar moet je op letten? Wat zijn we tegenwoordig zonder nieuws? overal waar je bent of komt kom je nieuws tegen, het is gewoon niet meer te vermijden....
Posted by Amber van Eersel | 8 mei 2017
Blogception
In deze blog praten we je helemaal bij over, jawel, blogs. Ik hoor je al denken: ‘Wat wil je dan vertellen over blogs?’ Nou heel simpel, het belang van een...
Posted by Amber van Eersel | 30 maart 2017
Social media update week #13
Wat gebeurde er afgelopen week in ‘social media land’? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in deze social media update. 1 miljoen actieve adverteerders op...