Facebook profielfoto wijzigen zonder melding aan vrienden of fans

Facebook profielfoto wijzigen zonder melding aan vrienden of fans

Communiteers > Blog > Blog > Facebook profielfoto wijzigen zonder melding aan vrienden of fans

FACEBOOK UPDATE

Je profielfoto is een van de belangrijkste aspecten van je Facebookaccount. Maar als je profielfoto verouderd is, is het misschien tijd om deze bij te werken met een nieuwe foto. Een profielfoto op Facebook scheidt je ook van andere gebruikers met dezelfde naam. Voorheen kon je in de instellingen van je profiel kan aangeven dat je wijzigingen aan je profielfoto niet op je tijdlijn wil vermelden. Door een nieuwe update kan dat nu niet meer. We leggen je uit hoe je nu je profielfoto op Facebook verandert (en zonder dat dit op je tijdlijn wordt geplaatst).

Als je je profielfoto op Facebook wil wijzigen zonder deze op je tijdlijn te plaatsen, zijn er twee methoden:

Via je computer:
1. Ga naar Facebook en log in op je account.
2. Ga naar je profiel
3. Klik nogmaals op je profielfoto.
4. Er zullen twee opties zijn. Klik op ‘Profielfoto bijwerken’

5. Kies ervoor om een ​​nieuwe foto te uploaden door te klikken op “Foto uploaden” of selecteer degene die je al eerder hebt geüpload.
6. Ga naar je profiel en zoek de foto die je zojuist hebt geplaatst.
7. Er zal een knop onder je naam zijn, waarschijnlijk met de tekst ‘Openbaar’. Klik erop.

8. Selecteer ‘Alleen ik’.

Via je mobiel:
1. Open de Facebook-app.
2. Ga naar je profiel

3. Klik op de profielfoto en kies ‘Selecteer profielfoto of video’.

4. Kies de nieuwe profielfoto.
5. Haal het vinkje weg naast ‘Deel je update in de nieuwsfeed’.

Hoewel je nog steeds een bericht op je profiel ziet, zullen andere mensen dat niet zien. Ze merken de nieuwe profielfoto pas op als ze je Facebookprofiel checken of een bericht van jou voorbij zien komen.

Vraag jij je ook af of het mogelijk is om je Facebook profielfoto aan te passen zonder dat je netwerk hiervan een melding ontvangt? Lees verder en ga aan de slag met de antwoorden.

Allereerst bestaat er geen button of instelling waarmee je kunt aangeven dat je je vrienden of fans niet op de hoogte wil brengen bij wijzigingen aan je profiel. LinkedIn heeft dit bijvoorbeeld wel. Wanneer je de optie op LinkedIn uitzet, krijgen jouw connecties geen melding in hun nieuwsoverzicht dat je je profiel(foto) hebt aangepast.

Een workaround voor profielen

Wijzig jij de profielfoto van je persoonlijke profiel regelmatig en wil je daar je vrienden niet mee lastig vallen? Probeer dit dan eens.

Je wijzigt je profielfoto door een nieuwe foto te uploaden, zoals hierboven zichtbaar. Wanneer je nieuwe profielfoto is gewijzigd, maakt Facebook daar automatisch een bericht van dat op je tijdlijn komt te staan. Omdat je hiermee een nieuw bericht plaatst, zal dit zich ook verspreiden over de nieuwsoverzichten van je vrienden. Tenzij… Zorg ervoor dat je direct na het wijzigen van je foto bij het tandwieltje van het geplaatste bericht op je tijdlijn aangeeft dat alleen jij het bericht te zien krijgt. Op deze manier voorkom je dat de melding zichtbaar wordt voor je netwerk.

 

En hoe zit dat dan bij een bedrijfspagina?

Een Facebookpagina heeft helaas geen optie om de melding aan je netwerk uit te zetten, of zoals in het voorbeeld bij een profiel; de melding te snel af te zijn. Een Facebookpagina is per definitie openbaar. Wanneer je je profielfoto verandert zal deze dus altijd met een bericht op je tijdlijn worden geplaatst en als bericht in de nieuwsoverzichten van je fans worden getoond. Je kunt het bericht wel van je tijdlijn verwijderen of verbergen. Dit houdt de melding aan je fans niet tegen, maar zorgt wel voor een schone tijdlijn.
Wat vind jij van deze tip? Heb je nog aanvullingen of vragen? Laat het achter in de comments!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over het wijzigen van gegevens op Facebook?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.