Facebook profielfoto wijzigen zonder melding aan vrienden of fans

profielfoto

Vraag jij je ook af of het mogelijk is om je Facebook profielfoto aan te passen zonder dat je netwerk hiervan een melding ontvangt? Lees verder en ga aan de slag met de antwoorden.

Allereerst bestaat er geen button of instelling waarmee je kunt aangeven dat je je vrienden of fans niet op de hoogte wil brengen bij wijzigingen aan je profiel. LinkedIn heeft dit bijvoorbeeld wel. Wanneer je de optie op LinkedIn uitzet, krijgen jouw connecties geen melding in hun nieuwsoverzicht dat je je profiel(foto) hebt aangepast.

Een workaround voor profielen

Wijzig jij de profielfoto van je persoonlijke profiel regelmatig en wil je daar je vrienden niet mee lastig vallen? Probeer dit dan eens.
Schermafbeelding 2016-09-28 om 11.43.10

Je wijzigt je profielfoto door een nieuwe foto te uploaden, zoals hierboven zichtbaar. Wanneer je nieuwe profielfoto is gewijzigd, maakt Facebook daar automatisch een bericht van dat op je tijdlijn komt te staan. Omdat je hiermee een nieuw bericht plaatst, zal dit zich ook verspreiden over de nieuwsoverzichten van je vrienden. Tenzij… Zorg ervoor dat je direct na het wijzigen van je foto bij het tandwieltje van het geplaatste bericht op je tijdlijn aangeeft dat alleen jij het bericht te zien krijgt. Op deze manier voorkom je dat de melding zichtbaar wordt voor je netwerk.

Schermafbeelding 2016-09-28 om 13.33.52

En hoe zit dat dan bij een bedrijfspagina?

Een Facebookpagina heeft helaas geen optie om de melding aan je netwerk uit te zetten, of zoals in het voorbeeld bij een profiel; de melding te snel af te zijn. Een Facebookpagina is per definitie openbaar. Wanneer je je profielfoto verandert zal deze dus altijd met een bericht op je tijdlijn worden geplaatst en als bericht in de nieuwsoverzichten van je fans worden getoond. Je kunt het bericht wel van je tijdlijn verwijderen of verbergen. Dit houdt de melding aan je fans niet tegen, maar zorgt wel voor een schone tijdlijn.
Wat vind jij van deze tip? Heb je nog aanvullingen of vragen? Laat het achter in de comments!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over het wijzigen van gegevens op Facebook?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Je domein verifiëren
Maak je social media account feestdagen-proof

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!