Wekelijkse update #week37

Wekelijkse update #week37

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week37

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Openbare groepsgesprekken op Facebook
Facebook is aan het werken aan openbare groepsgesprekken met Facebook Messenger. Via een link zou je een gesprek kunnen delen met anderen. De mensen met de juiste link kregen vervolgens toegang tot het gesprek. Zo kunnen onbekenden met bijvoorbeeld dezelfde interesses met elkaar in contact komen. Erg handig lijkt het ons! Het project staat echter nog in zijn kinderschoenen dus we zijn benieuwd wat ervan terecht komt.

Google’s nieuwste app
Er wordt gespeculeerd dat Google’s nieuwe chatapp ‘Allo’ 21 september al gelanceerd gaat worden! Deze app zou extra bijzonder moeten zijn. Zo wordt er een virtuele assistent geïntegreerd en maakt de app gebruik van kunstmatige intelligentie. Zo hoef je niet meer zelf een antwoord te verzinnen, maar stelt de app er na aanleiding van de berichten een aantal voor die met een druk op de knop kunt versturen. Wij zijn heel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en of er veel gebruik van gemaakt zal worden…

Weg met nare reacties onder je foto
Goed nieuws! Instagram komt weer met een nieuw middel tegen ongewenste reacties. Vanaf nu kun je een aantal trefwoorden invoeren die je niet meer voorbij wil zien komen onder je foto’s. Vervolgens weert Instagram comments met deze woorden van je pagina. Voorheen kon dit alleen handmatig. Dit scheelt dus een hoop tijd voor accounts die regelmatig nare reacties krijgen.

Nóg makkelijker naar de bioscoop
De bioscoopkaarten app ‘Fandango’ heeft grootse plannen op social media. Zo zijn ze de samenwerking aangegaan met zowel Facebook als Snapchat. Op Facebook wordt het binnenkort mogelijk om met één druk op de knop vanuit de Facebookpagina van een film, meteen kaartjes daarvoor te kopen. Ook zijn ze druk bezig om hetzelfde mogelijk te maken op Snapchat, maar dit zal nog wat langer duren. Handig, want zo hoeven geïnteresseerden niet eerst te switchen naar een andere app. Daardoor geef je ze minder tijd om van gedachte te veranderen. Er wordt vanuit Hollywood dan ook veel hoop gevestigd op Fandango, aangezien de kaartverkoop niet meer zo soepel loopt de afgelopen jaren.

Mis nooit meer een livestream
Twitter gaat zijn focus leggen op livestreaming, dat is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Dat ze het serieus aanpakken blijkt ook weer eens uit deze nieuwe update. Voortaan kun je met een knop aangeven als je een bericht wil ontvangen wanneer iemand een livestream begint. Je krijgt dan een notificatie op je telefoon die je meteen doorstuurt naar de livestream. Handig wanneer je geen spontaan moment wil missen van je favoriete artiest. Ze hebben deze week ook bekend gemaakt te werken aan apps die livestreams direct op je televisie afspelen.

Verder komt Instagram stories met nieuwe functies, kun je voortaan op Facebook livestreamen vanaf je desktop en slaanWhatsApp en Siri de handen ineen.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.