Wekelijkse update #week36

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Tumblr-icon

Affiliate links op Tumblr
Een paar weken geleden lieten we je al weten dat Tumblr aan de slag zou gaan met advertenties. Nu zijn ze ook van plan om affiliate links te plaatsen op alle blogs. Wanneer er op een affiliate link wordt geklikt, ontvangt Tumblr een geldbedrag als dank voor de verwijzing. Bekende bloggers en YouTubers werken al langer met dit systeem, waarmee ze extra inkomsten verkrijgen. Tumblr laat ook weten dat er niets verandert voor bloggers die hun eigen affiliate links hanteren.

Nieuwe functies voor Twitter DM’s
Twitter komt weer met een nieuwe update om hun gebruikers te behouden. Ze gaan namelijk de direct messaging functie verbeteren. Zo krijg je voortaan te zien wanneer de ander aan het typen is en je bericht gelezen heeft. Ook krijg je voortaan een link preview te zien wanneer je een link deelt. Hieruit kunnen we wel opmaken dat Twitter een poging doet om een inhaalslag te maken. Apps als Facebook en WhatsApp gebruiken deze functies namelijk al veel langer. Wij zijn benieuwd of er nu meer mensen zijn die de DM-functie zullen gaan gebruiken.

photo map

De Instagram ‘photo map’

Zeg maar dag tegen de photo map
Slecht nieuws voor fans van de photo map op Instagram, hij gaat namelijk verdwijnen! Met de functie kon je op een wereldkaart zien op welke plekken je allemaal foto’s hebt gemaakt. Vooral leuk wanneer je veel verre reizen maakt. Instagram zegt dat de functie weinig werd gebruikt en dat ze zich nu meer gaan focussen op zaken die wel prioriteit hebben. Klinkt logisch, al is het wel jammer voor degenen die er graag gebruik van maakten. Het geotaggen blijft echter nog wél. Hiermee kun je bij iedere foto aangeven waar deze gemaakt is. Je krijgt dus alleen geen wereldkaart met je foto’s te zien.

Meer experimenten bij Facebook
Facebook is weer aan het testen met een nieuwe functie. Dit keer gaat het om de ‘what friends are talking about’ functie, die veel weg heeft van Twitter’s ‘terwijl je weg was’. Met de nieuwe functie wordt een aantal recente berichten van vrienden verzameld en in een speciale rubriek bovenaan je newsfeed geplaatst. Het gaat dan vooral om berichten waarin vrienden met elkaar praten. Het is nog maar de vraag of dat deze functie uiteindelijk uitgerold wordt. We houden je op de hoogte!

Verder worden Facebook en WhatsApp scherp in de gaten gehouden, laat Facebook Moments je nu ook foto’s delen met mensen buiten Facebook en gaan ze 360 graden video stabiliseren!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Pinterest adverteren

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!