Wekelijkse update #week36

Wekelijkse update #week36

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week36

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Affiliate links op Tumblr
Een paar weken geleden lieten we je al weten dat Tumblr aan de slag zou gaan met advertenties. Nu zijn ze ook van plan om affiliate links te plaatsen op alle blogs. Wanneer er op een affiliate link wordt geklikt, ontvangt Tumblr een geldbedrag als dank voor de verwijzing. Bekende bloggers en YouTubers werken al langer met dit systeem, waarmee ze extra inkomsten verkrijgen. Tumblr laat ook weten dat er niets verandert voor bloggers die hun eigen affiliate links hanteren.

Nieuwe functies voor Twitter DM’s
Twitter komt weer met een nieuwe update om hun gebruikers te behouden. Ze gaan namelijk de direct messaging functie verbeteren. Zo krijg je voortaan te zien wanneer de ander aan het typen is en je bericht gelezen heeft. Ook krijg je voortaan een link preview te zien wanneer je een link deelt. Hieruit kunnen we wel opmaken dat Twitter een poging doet om een inhaalslag te maken. Apps als Facebook en WhatsApp gebruiken deze functies namelijk al veel langer. Wij zijn benieuwd of er nu meer mensen zijn die de DM-functie zullen gaan gebruiken.

Zeg maar dag tegen de photo map
Slecht nieuws voor fans van de photo map op Instagram, hij gaat namelijk verdwijnen! Met de functie kon je op een wereldkaart zien op welke plekken je allemaal foto’s hebt gemaakt. Vooral leuk wanneer je veel verre reizen maakt. Instagram zegt dat de functie weinig werd gebruikt en dat ze zich nu meer gaan focussen op zaken die wel prioriteit hebben. Klinkt logisch, al is het wel jammer voor degenen die er graag gebruik van maakten. Het geotaggen blijft echter nog wél. Hiermee kun je bij iedere foto aangeven waar deze gemaakt is. Je krijgt dus alleen geen wereldkaart met je foto’s te zien.

Meer experimenten bij Facebook
Facebook is weer aan het testen met een nieuwe functie. Dit keer gaat het om de ‘what friends are talking about’ functie, die veel weg heeft van Twitter’s ’terwijl je weg was’. Met de nieuwe functie wordt een aantal recente berichten van vrienden verzameld en in een speciale rubriek bovenaan je newsfeed geplaatst. Het gaat dan vooral om berichten waarin vrienden met elkaar praten. Het is nog maar de vraag of dat deze functie uiteindelijk uitgerold wordt. We houden je op de hoogte!

Verder worden Facebook en WhatsApp scherp in de gaten gehouden, laat Facebook Moments je nu ook foto’s delen met mensen buiten Facebook en gaan ze 360 graden video stabiliseren!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.