Wekelijkse update #week35

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Algoritme voor trending topics
Facebook wil zijn trendingtopiclijst voortaan grotendeels laten maken door een algoritme. Voorheen werd dit gedaan door een groep medewerkers. Hier kwam veel commentaar op, zo zou de objectiviteit bij het uitkiezen van de onderwerpen te wensen over laten. Verder zouden de medewerkers slecht behandeld worden en op eigen initiatief artikelen toe mogen voegen. Waarschijnlijk is het mede door deze controverse dat Facebook besloten heeft om de menselijke invloed op de topics te minimaliseren. Momenteel is de functie nog niet eens uitgerold in alle landen, maar we zijn benieuwd wat er uiteindelijk van terecht komt na alle tegenslagen.

Instant video’s op Facebook

14117884_1028710687248611_6458658953941475231_n

Facebook Instant Video

Een coole update van Facebook! Zij komen namelijk met instant videos voor Messenger. Hiermee kun je in een privé gesprek een live video sturen wanneer jullie beide in de chat zijn. Hiermee kun je tijdens een gesprek snel wat laten zien en in de video reageren op wat de andere persoon stuurt. Handig wanneer je het bijvoorbeeld samen eens moet worden over een cadeautje of in de supermarkt twijfelt welke chocola ook alweer de goede was. Volgens Facebook moet dit straks net zo makkelijk gaan als het sturen van een emoji of sticker.

Google+ wordt vernieuwd
Google+ geeft niet op en werkt aan nieuwe updates. Ondanks dat het sociale medium al jaren door vrijwel niemand gebruikt wordt, doen ze nog steeds ontzettend hun best om gebruikers te werven. Wij betwijfelen of dat Google+ überhaupt nog kans van slagen heeft. Maar voor degene die wél regelmatig op Google+ te vinden zijn, de volgende updates komen eraan voor je:

  • Een notificatie center, waar je alle recente activiteit kunt bekijken
  • Een nieuw design; het uiterlijk van Google+ wordt onder handen genomen
  • Voor beheerders wordt het mogelijk om reacties eerst goed te keuren voordat ze openbaar worden
  • In reacties kun je voortaan ook foto’s, video’s en links meenemen
snapchat-geofilters-templates

Een eigen geofilter ontwerpen

Makkelijk een eigen filter
Snapchat gaat het maken van een eigen (on-demand) geofilter versimpelen. Voorheen kon je alleen een zelf ontworpen filter insturen wanneer je genoeg kennis had van Photoshop. Dat is nu dus verleden tijd. Met verschillende standaard templates kun je jouw eigen filter personaliseren en tegen betaling voor een bepaalde tijd op een bepaalde plaats beschikbaar maken.

Hiermee speelt Snapchat slim in op de feedback van zijn gebruikers. Er waren namelijk veel mensen die graag zo’n eigen filter wilden maken maar geen idee hadden hoe ze dit moesten doen. Een slimme zet wat ons betreft! Snapchat belooft dat het niet lang meer duurt voordat het ook in Nederland mogelijk is om een on-demand geofilter te bestellen. We houden je op de hoogte!

#YoutubeIsOverParty
Op Youtube was het de afgelopen week erg onrustig, veel creators kregen te horen dat ze met bepaalde video’s geen geld meer kunnen verdienen d.m.v. advertenties. De richtlijnen van Youtube zijn al een tijdje erg strict, zo mag je bijvoorbeeld helemaal niet schelden en is het verboden om over gevoelige onderwerpen te praten. Er kwam vanuit de Youtube ‘community’ erg veel commentaar op. Zo werd de hashtag #YoutubeIsOverParty het leven in geroepen. Youtube zegt zelf dat deze regels al sinds 2015 in de richtlijnen staan, alleen dat er sinds kort duidelijker over gecommuniceerd wordt. De creators zijn in ieder geval niet blij dat hun content gecensureerd wordt en wij verwachten dan ook dat dit verhaal nog wel een staartje gaat krijgen.

Verder:
Zijn de Instagram bedrijfsprofielen eindelijk gearriveerd en geven ze suggesties in de vorm van Stories, laat Twitter je website bezoekers jou met één druk op de knop een Direct Message sturen en laat Facebook voortaan verticale video’s zien zoals ze bedoelt zijn.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Pinterest adverteren

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!