Wekelijkse update #week31

Wekelijkse update #week31

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week31

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Instagram aapt Snapchat na
Hét grote nieuws in social media land afgelopen week was ongetwijfeld Instagrams nieuwe functie: Instagram stories. Vanaf nu kun je op Instagram foto’s delen die vervolgens na 24 uur weer verdwijnen. Klinkt bekend, niet? In feite kopieert Instagram schaamteloos functies van Snapchat naar hun eigen app. De CEO maakte daar geen geheim van. Hij geeft in een interview zelfs Snapchat alle eer.

Het enige wat wij nog missen aan Instagram Stories zijn de grappige filters, daarvoor blijven we toch gewoon bij Snapchat. Het voordeel van de nieuwe functie is dat je meteen een kijkje kunt krijgen in het leven van populaire Instagrammers. Je hoeft hiervoor niet meer eerst de Snapchat gebruikersnaam op te zoeken en dergelijke. Verder is het ook gewoon erg handig om alles in één app te hebben zitten. Het grote voordeel voor Instagram is dat zij de meeste gebruikers hebben. Dagelijks wordt Instagram gebruikt door 300 miljoen mensen en Snapchat door 150 miljoen mensen. Wij zijn heel benieuwd waar dit naartoe gaat…

Twitter by night
Twitter komt met een nachtmodus voor Android! Erg handig wanneer je (eigenwijs) je telefoon vaak ’s nachts nog gebruikt. Het blauwe licht dat van je telefoon afkomt zorgt ervoor dat je lichaam denkt dat het overdag is en hierdoor kun je minder snel slapen. Met de nachtmodus van Twitter wordt het scherm een stuk minder fel. De witte achtergrond wordt namelijk compleet donkergrijs. Handig! iPhone gebruikers kunnen gewoon bij de instellingen van hun telefoon de nachtmodus aanzetten. Hierdoor worden de meeste blauwtinten uit het scherm gehaald.

Twitter komt met een nieuwe manier van adverteren waardoor gebruikers moeten tweeten om gebruik te maken van de aanbieding of het zien van exclusieve content. Steeds minder mensen maken gebruik van Twitter en dat schijnen ze zelf ook door te hebben. Met de introductie van deze nieuwe advertenties hoopt Twitter gebruikers weer te boeien.

Ook Facebook gaat Snapchat achterna
Facebook is aan het testen met selfie filters die lijken op die van Snapchat, om ervoor te zorgen dat meer mensen hun selfies delen. Met de nieuwe cameramodus kun je stickers en filters toepassen op je eigen foto. Hiervoor is gebruik gemaakt van de technologie van de app MSQRD. Naar verwachting is de functie binnenkort voor iedereen beschikbaar onder het camera icoontje. Naast Instagram Stories is ook dit een poging van Facebook om Snapchat voor te blijven en gebruikers te blijven boeien.

Snapchat komt weer met nieuws…
Leuk Snapchat nieuws! Er komen geostickers aan! Op dit moment zijn ze alleen nog maar beschikbaar in een handjevol steden maar naar verwachting komen daar snel meer steden bij. Als je Snapchat hebt ken je natuurlijk de geofilters al. Op bepaalde locaties kun je een speciaal filter toevoegen aan je foto’s. Het nadeel hiervan is dat je niet zelf kunt kiezen waar en hoe groot het filter in beeld komt. Bij geostickers kan dit dus wél. Wij wachten af op het moment dat er een mooie Helmond geosticker beschikbaar komt.

Met je persoonlijke snapcode kun je makkelijk jouw Snapchat account delen. Mensen hoeven de code alleen te fotograferen en komen vervolgens op jouw account uit. Nu wil Snapchat deze codes ook gaan delen op producten. Met de codes zou je dan bijvoorbeeld korting kunnen krijgen of een advertentie te zien krijgen. Het is nog niet bekend wanneer de fysieke snapcodes beschikbaar worden.

Verder komt Pinterest met een native video player en iOS zelfs met nieuwe versies van emoji’s. Genoeg nieuws dus!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.