Wekelijkse update #week30

Wekelijkse update #week30

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week30

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Meer controle over je Instagram profiel

Binnenkort wordt het dan eindelijk mogelijk gemaakt om de reacties bij je Instagram foto’s zelf te beheren! Nu is het nog alleen mogelijk om je eigen reacties op posts van anderen te verwijderen. Wanneer iemand dus een reactie plaatst onder jouw foto kan alleen diegene hem weer verwijderen. Over niet al te lange tijd wordt dit makkelijker gemaakt. Ook kun je met de nieuwe update de reacties per foto uitschakelen. Handig voor grote accounts die dagelijks overspoelt worden met irritante reacties.

Whatsapp vergroot je emoties uit

Vorige week kwam Whatsapp met een nieuwe update! Je hebt het misschien wel gemerkt: wilde je een bescheiden emoji sturen, komt wordt ‘ie ineens enorm uitvergroot verzonden! Wanneer je in een los bericht een emoji stuurt, wordt deze voortaan automatisch een stuk groter verzonden. Verder heeft Whatsapp het makkelijker gemaakt om in te zoomen wanneer je een video maakt binnen de app, kun je meerdere chats tegelijk archiveren en heeft het infoscherm een andere kleur gekregen.

In de nieuwe update zitten ook een aantal functies verstopt die nog niet te gebruiken zijn. Neem bijvoorbeeld het videobellen, het verzenden van gifjes of het aanmaken van een openbare Whatsappgroep. Het kan zijn dat deze functies binnenkort geactiveerd worden, wij houden je hier in ieder geval op de hoogte…

Facebook maakt je verjaardag nóg leuker

Leuk! Facebook komt met een nieuwe functie om terug te blikken op je verjaardag. Zo kun je binnenkort na je verjaardag een door Facebook gepersonaliseerd filmpje delen op je tijdlijn. Hierin worden alle verjaardagswensen en afbeeldingen die op je pagina zijn geplaatst verzameld. Je kunt achteraf zelf het filmpje nog enigszins aanpassen door posts weg te halen of aan toe te voegen. Facebook heeft dit soort video’s al vaker ingezet, bijvoorbeeld voor ‘friends day’. Wij vinden het tof dat Facebook je nog even éxtra laat genieten van je verjaardag.

En wederom wordt Facebook Live uitgebreid! Dit keer met een live video kaart voor desktop gebruikers. Op deze kaart is te zien waar in de wereld er gebruik gemaakt wordt van Facebook Live. Door middel van blauwe bolletjes is te zien waar er gelivestreamd wordt en vanuit waar in de wereld er wordt gekeken. Hoe groter het bolletje, hoe meer kijkers. Wanneer je met je muis erover heen gaat krijg je een preview te zien. Hierdoor is het nog makkelijker om livestreams te ontdekken die je anders (waarschijnlijk) niet snel tegen was gekomen.

Money maken via Tumblr

Binnenkort is het ook mogelijk om geld te verdienen via het het alternatieve social media platform Tumblr. Er is echter nog niet veel over bekend en ze blijven er zelf dan ook nog vaag over. Op hun eigen blog kondigen ze aan dat het binnenkort mogelijk wordt voor iedereen om geld te verdienen met Tumblr. Er komt waarschijnlijk een soort van partner program aan waarvoor je je aan kunt melden. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze onderwerpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.