Wekelijkse update #week27

Wekelijkse update #week27

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week27

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Facebook laat je updates vertalen

Facebook wordt gebruikt door mensen van over de hele wereld. Deze mensen plaatsen hun updates, vanzelfsprekend, ook in tientallen verschillende talen. Dit maakt het af en toe lastig om bij te houden waarmee je Portugese vakantievriend zich bezig houdt. Facebook biedt hier nu een handige oplossing voor: de multilingual composer. Hiermee kun je jouw bericht gewoon in je moedertaal schrijven en selecteren naar welke van de 45 talen je de vertaling beschikbaar zou willen maken. Facebook genereert vervolgens een automatische vertaling en voila: je buitenlandse vrienden hoeven voortaan niets meer te missen.

Nooit meer een feest missen met het vernieuwde Facebook Events

Maak jij al fanatiek gebruik van Facebook events? Super handig om in de gaten te houden wat er in jouw buurt te doen is of waar je vrienden te vinden zijn komend weekend. Vanaf deze week wordt de functie uitgebreid voor gebruikers in 10 Amerikaanse steden. Facebook zal voor deze locaties handmatig de leukste evenementen in verschillende categorieën selecteren en uitlichten. Voor mensen die regelmatig een evenement organiseren komt er een sectie waarin ze kunnen zien wie er vaak niet reageert op hun uitnodigingen, zodat ze hun 500 uitnodigingen niet hoeven te verspillen (handig!). Wij denken dat Facebook nog grootse plannen heeft voor Facebook Events. Wanneer bovenstaande updates ook doorgevoerd worden in Nederland laten we het je weten!

Nu ook op Messenger wisselen van accounts

Nadat het een tijd geleden al mogelijk gemaakt werd om op Instagram te wisselen tussen accounts, kan dit vanaf nu ook op Facebook Messenger. Er wordt een knop toegevoegd met ‘wissel van account’ waarmee je verschillende accounts kunt koppelen en vervolgens ook makkelijk naar kunt switchen. De functie wordt langzaamaan uitgerold voor alle gebruikers dus nog niet iedereen kan er nu al meteen gebruik van maken.

 

Doneren aan een goed doel was nog nooit zo makkelijk

Er komen een hele hoop nieuwe Facebook functies aan! Zo wordt het binnenkort wel heel makkelijk om geld in te zamelen voor een goed doel. Deze week heeft Facebook het voor een selectie gebruikers mogelijk gemaakt om een eigen campagne pagina aan te maken. Op deze pagina kunnen andere gebruikers dan met enkel een paar klikken geld doneren. Daarnaast wordt er donateurs ook gevraagd om het bericht te delen met hun eigen vrienden. Dit maakt het doneren van geld voor gebruikers een stuk laagdrempeliger. Kijk hier alvast hoe zo’n donatie pagina er precies uitziet. Naar verwachting wordt deze update in de komende weken ook naar ons kleine kikkerlandje toe. Wij houden je zoals altijd op de hoogte! 

Livestreamen op Youtube nu ook via je telefoon

Op Youtube kun je voortaan ook via je telefoon livestreamen. Na het succes van Facebook Live wil Youtube natuurlijk niet uitblijven en maken zij het mogelijk om ook via je smartphone live te gaan. Op Youtube is het al sinds 2011 mogelijk om via je laptop live te gaan. We zijn benieuwd of dat deze functie Facebook Live zal gaan verslaan…

Instagram vs cyberbullies

Instagram gaat de strijd aan met cyberbullies! Althans, de mensen (en spambots) die zakelijke accounts lastigvallen dan. Met een nieuwe tool wordt het mogelijk gemaakt om reacties met bepaalde (scheld) woorden automatisch te laten verwijderen. Zo worden nare reacties of spamberichten meteen verwijdert, je krijgt ze niet eens meer te zien. Natuurlijk is het voor iedereen gewoon mogelijk om reacties te markeren als spam of ongepast, maar wanneer je honderden reacties per dag krijgt gaat hier nogal wat tijd in zitten. De optie is te vinden bij instellingen onder ‘comment moderation’. Een handige tool voor bedrijven waarmee zeker tijd bespaart kan worden.

Making memories met Snapchat

Snapchat komt met een heuse bewaarfunctie! Vanaf nu kun je heel makkelijk je eigen snaps opslaan op Snapchat om ze in de toekomst nogmaals in je verhaal te delen. Deze update is best wel een big-deal voor de app die het voorheen enkel mogelijk maakte om foto’s en video’s voor een korte tijd te delen. Wij leggen je op onze blog in detail uit wat dit nu precies inhoudt voor jou als gebruiker.

https://youtu.be/nm1RfWn0tQ8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.