Snapchat Memories: de nieuwste bewaarfunctie update

snapchat memories

Het moment dat je in de lucht springt omdat je Snapchat eindelijk snapt, en dan gooien ze alles om. Snapchat heeft gisteren een grote update aangekondigd waarmee ze ‘the Snap game” helemaal op z’n kop zetten met Snapchat Memories.

Snapchat neemt een grote stap in een andere richting. De app raakte beroemd door tijdsgebonden foto’s en video’s in te zetten. Deze karakteristieke manier van delen zal blijven, maar daarnaast komt er de nieuwe functie Memories bij.

Met Memories zijn ‘Snaps’ op te slaan in een persoonlijke archief binnen de Snapchat omgeving. In dit persoonlijke archief kun je daarna zoeken naar specifieke snaps door middel van objectherkenning. De objectherkenning wordt op het toestel zelf uitgevoerd (zo kun je bijvoorbeeld ‘strand’ invoeren en dan gaat Snapchat op zoek naar foto’s en video’s met een strand erop).

Daarnaast is er een optie om bepaalde Memories alleen voor jezelf zichtbaar te houden, genaamd ‘My eyes only’. Door het gebruik van een pincode kun je deze Memories dus voor jezelf houden – op deze manier behoed je vrienden en familie voor beelden die wat extra uitleg behoeven, zoals deze Snaps die je alleen naar je beste vrienden stuurt.

Ook kun je de opgeslagen foto’s en filmpjes later in een eigen ‘Story’ hergebruiken. Als ‘Snaps’ ouder zijn dan één dag, worden ze automatisch voorzien van een witte rand. Zo kunnen anderen zien dat deze eerder zijn gemaakt. Naast al deze gekkigheid komt er ook een soort Timehop-functie waarmee foto’s getoond worden, zoals de herinneringen op Facebook.

Om gebruik te maken van de nieuwe functie hoef je alleen naar boven te swipen als je op je camera scherm bent. In het overzicht krijg je dan alle bewaarde foto’s en video’s te zien. Tot nu toe konden gebruikers hun ‘Snaps’ alleen handmatig opslaan in de filmrol door een screenshot te maken of op het pijltje naar beneden te drukken. It’s a game changer.

Snapchat hoopt dat je Memories gaat gebruiken om oude ‘Snaps’ in je verhaal toe te voegen en om op deze manier herinneringen op te halen. Hoewel het leuk is om je favoriete momenten te kunnen bewaren en terug te bekijken, is het de vraag of mensen op deze functie zitten de wachten. Haalt deze update het spontane karakter van Snapchat niet weg? Laat ons in de comments weten wat jij van de nieuwe Snapchat vind!


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze update of Snapchat?

button-meer-informatie

Blog Comments

[…] komt met een heuse bewaarfunctie! Vanaf nu kun je heel makkelijk je eigen snaps opslaan op Snapchat om ze in de toekomst nogmaals in […]

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!