Beme: De ‘eerlijkste’ sociale video-app

Beme: De ‘eerlijkste’ sociale video-app

Communiteers > Blog > Blog > Beme: De ‘eerlijkste’ sociale video-app

Kijk jij ooit naar de verschillende Snapchat verhalen van je vrienden en denk bij jezelf: dit is allemaal zo nep en strategisch ingepland? Niet mee eens? Ken jij dan iemand die in hun echte leven constant rondloopt met een hondenmasker op? Wij zeker niet…

Hoewel alle nieuwe Snapchat filters hartstikke leuk te gebruiken zijn, heeft de populariteit hiervan ervoor gezorgd dat de (meeste) videos die op deze app gemaakt zijn, heel onrealistisch overkomen.

Het is geen geheim dat social media een verslavend karakter kan hebben. De mogelijkheid om je Snapchat filmpjes verder te bewerken en te versieren intensiveert dit gedrag op een negatieve manier. Je spendeert namelijk meer tijd aan het creëren van een “spontaan” moment in plaats van gewoon spontaan leven en delen.

De immens populaire YouTuber Casey Neistat (+3.3 miljoen abonnees) heeft hiervoor een oplossing bedacht: Beme. De ontwikkelaar van de app stelt namelijk dat de huidige manier van het delen van foto’s en video’s niet ons ware leven weerspiegelt en wilde hierin een verandering in brengen.

Beme (uitgesproken als ‘Beam’), kent een gelijkenis met Snapchat: beide apps kennen een interface waarbij filmpjes slechts één keer bekeken kunnen worden voordat zij automatisch verwijderd worden. Maar wat Beme anders maakt dan andere apps is de manier van het schieten van beelden.

Hoe werkt Beme?
De app maakt gebruik van de proximity sensor op je smartphone. Het is de bedoeling dat je een video schiet door hem tegen je borst aan te houden. Je filmt dan dus eigenlijk ‘wat je ziet’ (maximaal 4 seconden per filmpje), zonder dat je op het scherm mee kunt kijken. Gelukkig maar! Denk maar aan alle mensen die tijdens het filmen van een concert voortdurend naar de scherm van hun smartphone zitten te kijken in plaats van te genieten van de muziek.


Het uploaden blijkt ook geen afleiding te zijn van het echte leven: het filmpje wordt automatisch geüpload nadat je klaar bent met filmen waarbij je volgers kunnen zien wat voor moois je hebt meegemaakt. Je krijgt je filmpje dus zelf niet te zien en kunt het niet bewerken tot een onrealistische, ideaal beeld.

Ook de manier van reageren op de beelden van vrienden is innovatief: geen likes of comments, je reageert door middel van een selfie. Deze neem je door tijdens het kijken van het filmpje op het beeld te tikken. Zo zie je als uploader de authentieke gezichtsuitdrukkingen en reacties van je kijkers.

 

Wat is het doel van Beme?
Deze app heeft een fris nieuw concept, namelijk: Share video. Honestly. De bedoeling is dat je een ‘eerlijke’ video maakt en deelt, dus zonder nabewerking. Beme dwingt je de wereld te filmen zoals hij echt is. En ook zonder een extra hondenmasker…

Wat vind jij zelf van het idee achter Beme? Heb je hem al uitgeprobeerd? Zo niet, klik hier om de app gratis te downloaden!

 


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over Beme?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.