Wekelijkse update #week23

Wekelijkse update #week23

Communiteers > Blog > Blog > Wekelijkse update #week23

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg! Wij zetten het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Snapchat update

Heb je toevallig Snapchat al geupdated vorige week? Dan kan het bijna niet dat je hebt gemist dat het hele uiterlijk is veranderd (TechCrunch, 7 juni). De buttons hebben bijvoorbeeld een upgrade gekregen, maar wat nog een grotere verandering is, is dat je je nu kunt abonneren op media die publiceren op Snapchat. Deze verhalen komen dan tussen die van je vrienden te staan. Je kunt je abonneren door het rechthoekige icoon ingedrukt te houden en daarna op abonneren te drukken. Met deze update krijgen adverteerders meer ruimte om hun content te laten zien, zonder dat ze weggedrukt worden door de grote mediabedrijven. Verder moeten bedrijven nu extra hun best doen om hun content interessant en onderscheidend te maken nu niet alleen een klein icoontje te zien is, maar ook al een achtergrondfoto. Tech Crunch merkt wel terecht op dat Snapchat evengoed voorzichtig moet zijn dat het geen billboard wordt, maar gewoon een medium blijft om je eigen content te delen.

Whatsapp gaat GIFjes ondersteunen

Als je de update van vorige week over de nieuwe emoticons al leuk vond, vind je dit al helemaal geweldig! Whatsapp gaat namelijk gifjes ondersteunen (NU, 7 juni). Je hoeft maar het linkje van het gifje in je gesprek te plakken en Whatapp genereert zelf het gifje. De afbeeldingen worden automatisch afgespeeld en kunnen ook worden opgeslagen. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk wanneer deze update voor ons beschikbaar zal worden voor ons, dus we wachten maar geduldig af.

Binnenkort 3D foto’s en filmpjes op Snapchat?

Snapchat heeft een aantal maanden geleden een app die 3D foto’s maakt aangeschaft, genaamd Seene (TechCrunch, 3 juni). Je kunt deze foto’s gewoon maken met je telefoon, je hebt er geen ingewikkelde sensoren voor nodig. Dit tilt jouw selfie tot een hele nieuwe hoogte! Je zou zelfs Virtual Reality projecten kunnen uitvoeren met deze software. Ook de camera aan de achterkant van je telefoon kan 3D beelden maken. Dit ziet er uit als iets dat tussen een foto en een filmpje inzit. Het is waarschijnlijk geen ontwikkeling die je volgende week al kunt gebruiken, maar het is wel leuk om te zien dat ze ermee bezig zijn. Als je hier meer over wilt weten, raad ik je het artikel van TechCrunch van harte aan, hierin staat het uitgebreid in omschreven.

Nieuwe functies van Facebook

Eigenlijk begint het een standaard iets te worden dat we elke week vertellen welke functies Facebook aan het uitproberen is en zo nu en dan wordt zoiets dan ook echt gebruikt. Vanaf nu kun je namelijk 360-graden foto’s bekijken en uploaden via Facebook (DutchCowboys, 10 juni). Ze zijn zowel in de browser als op je mobiele telefoon te zien. Als je wilt, kun je ze zelfs met een Virtual Reality bril kijken. Super leuk! Maar: hoe doe je dit? Zoals we al eerder vertelden, doe je dit door een foto te maken met een 360-graden camera of simpelweg met een panoramafoto. Het uploaden van zo’n foto werkt hetzelfde als het uploaden van een gewone foto. Facebook doet het werk voor je en maakt er een 360-graden foto van. Wij kunnen niet wachten op al die festival- en vakantiefoto’s!

 

Laatst lieten we jullie ook weten dat het binnenkort mogelijk zou zijn om ook te commenten met een video en zie daar: we kunnen het (iCulture, 10 juni)! We vragen ons alleen wel af of deze functie zoveel gebruikt zal worden. Een simpel tekstje werkt namelijk een stuk sneller dan een filmpje opnemen en plaatsen, maar wie weet!

Tag iemand die jou altijd tagt

Je kent de posts op Facebook die jou vragen om mensen te taggen vast wel. Zelfs als deze boodschap er niet bij staat, staan er vaak duizenden tags onder omdat deze post je bijvoorbeeld doet denken aan een specifiek persoon. Facebook is nu aan het testen of er niet een andere manier is om deze persoon te laten weten dat je aan hem/haar denkt bij het lezen van die post (Adweek, 4 juni). Je kunt maximaal 10 personen selecteren en deze vrienden ontvangen vervolgens een notificatie. Je zou je kunnen afvragen wat nu eigenlijk het verschil is met het gewone tagggen. Facebook zegt dat het een meer discrete manier is om mensen de post te laten zien. Wij vragen ons echter af of dit nodig is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.