Zet je product of dienst in de spotlight op Facebook!

Zet je product of dienst in de spotlight op Facebook!

Communiteers > Blog > Blog > Zet je product of dienst in de spotlight op Facebook!

Er zijn tegenwoordig zoveel functies op Facebook dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blogpost vertellen wij je over de optie om je producten of diensten uit te lichten op je Facebookpagina. Voor bedrijven die iets verkopen is het namelijk mogelijk deze producten of diensten op Facebook te laten weergeven. Het tabblad “services” komt in de menubalk onder je coverfoto te staan én drie diensten komen bovenaan je tijdlijn te staan. Helaas is het niet voor alle bedrijfspagina’s mogelijk. Hieronder vind je een lijst met alle categorieën die het wel kunnen toevoegen:

  • Local Businesses
  • Companies & Organizations
  • People
  • Websites & Blogs

Nu we weten welke categorie je pagina moet hebben kunnen we de diensten gaan invoeren, daar gaat het tenslotte om. Hiervoor gaan we eerst naar het tabblad “services”.

Tabblad services 
Zoek het tabblad “services” onder je coverfoto en klik hier op. Zo kom je op je diensten-pagina terecht. Aan de linkerkant vindt je bezoeker algemene informatie (je adres, je website en je telefoonnummer) en aan de rechterkant alle diensten die je zo gaat toevoegen.

Toevoegen
Wanneer je op “add a service” klikt opent er een venster in je scherm dat bestaat uit 4 lege plekken: Naam, Prijs, Beschrijving en Foto (optioneel).

Vul deze gegevens zo kort en duidelijk mogelijk in. Dat heeft twee redenen. Ten eerste heb je maar een beperkt aantal tekens tot je beschikking: voor de naam 40 en voor de beschrijving van je dienst 200. Daarnaast komt er een korte versie van je beschrijving op je tijdlijn te staan. Vermeld de kern van je dienst dus direct aan het begin. Helaas is een link naar je website (nog) niet mogelijk, maar je kunt wel je telefoonnummer vermelden in het kader “prijs” (deze heeft namelijk geen maximaal aantal tekens).

Let op! De laatste 3 producten/diensten die je invult komen op je tijdlijn te staan en je kunt de volgorde hiervan niet aanpassen. Houd er dus rekening mee dat je de belangrijkste drie als laatste invoert.

Mocht je een dienst hebben toegevoegd en er blijkt een fout in te staan, de prijs is veranderd of je biedt de dienst niet meer aan, dan kun je deze dienst aanpassen of verwijderen via het pijltje naast de naam.

Online zetten
We zijn er bijna! Nu alle diensten ingevuld zijn hoeven we de pagina alleen nog online te zetten, te publiceren. Dat kan aan de linkerkant van de pagina (zie de rode pijl in het schermafdruk). Zodra je deze aan hebt gezet zullen alle diensten hier zichtbaar zijn en de bovenste drie diensten ook op je tijdlijn.

Als de bezoeker op een dienst, op de “alles weergeven” link of het tabblad services klikt, komt hij op de diensten-pagina en ziet hij alle diensten staan. Zie hieronder ons voorbeeld. Ga jij gebruik maken van deze handige functie?

Screenshot_5_diensten_op_facebook


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze mogelijkheid?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.