Apps to business

apps

Dat wij als community marketeers wel houden van een applicatie hier en daar, dat is wel duidelijk. Maar welke apps vinden wij nou het fijnste om op dagelijkse basis te gebruiken? Manon geeft hier haar 5 persoonlijke favorieten om een druk leven zo easy-going mogelijk te maken. Weet jij nog goede apps die we echt een keer zouden moeten proberen? Laat het ons weten in de reacties!

  1. Paginabeheer voor Facebook

PaginabeheerKen je dat probleem van ‘per ongeluk’ je eigen posts liken via de Facebook-app? Guilty as charged. Dat is met Paginabeheer verleden tijd! Hiermee kom je als pagina-beheerder in contact met je publiek, zonder dat je persoonlijke profiel  in de weg komt. Daarnaast heb je je paginastatistieken altijd bij – leuk om even stoer te doen op feestjes!

Apple Store en Google Play Store

2. Hootsuite

HootsuiteDe charme van Hootsuite is simpel; ik hou van structuur, overzicht en orde. Dit is precies wat Hootsuite mij kan geven om berichten in te plannen! Uiteraard zijn er meerdere apps die dit kunnen (bv. Coosto en CoSchedule), maar Hootsuite heeft mijn voorkeur. Je kunt meer dan 35 populaire sociale netwerken koppelen aan je account, waardoor het super overzichtelijk wordt welk bericht je waar hebt ingepland!

Apple Store en Google Play Store

3. Pushbullet

PushbulletPushbullet is een app waar je je hart aan verliest. Met Pushbullet wordt het mogelijk om snel links, documenten en foto’s tussen je mobiele apparaten en je desktop te delen. Het awkward  tijdperk van het omslachtige “Ontvanger: *typt eigen mailadres*” is daarmee voorgoed voorbij!

Apple Store en Google Play Store

4. WorldCard Mobile

WorldCard MobileWorldCard Mobile is een app die je misschien niet direct bij ons vindt passen. Dagelijks ontmoeten wij ontzettend veel mensen – en krijgen daar ook visitekaartjes van! Persoonlijk irriteerde ik me altijd aan het handmatig invoeren van nummers en namen (altijd een nummertje te veel…). De app laat je de scan van het visitekaartje dubbel checken, en importeert daarna meteen alles naar je telefoonboek. Ideaal! Een ander voorbeeld is Scannable, waar Bas en Joris erg goede ervaringen mee hebben. Hiermee kun je ook makkelijk bonnetjes inscannen, ook een echte aanrader.

Apple Store en Google Play Store

Er zijn natuurlijk nog duizenden andere apps die je kun gebruiken om je zakelijke inzet te verbeteren en alles nog vloeiender te laten verlopen. Zo schreef Eileen al over hoe wij bij Communiteers de app Nozbe gebruiken, deed Femke een boekje open over Facebook Notes (waar overigens ook een mobiele app voor is) en stelde Amber ons voor aan Charlie.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze handige apps?

button-meer-informatie

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Waarom een nepprofiel geen goed idee is

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!