Claim what’s yours!

Claim what’s yours!

Communiteers > Blog > Blog > Claim what’s yours!

Ben jij wel eens een onofficiële pagina van jouw bedrijf, monument of event tegengekomen? Dit kan gebeurd zijn doordat een bezoeker incheckte met Facebook bij jouw bedrijf, monument of event, maar je bedrijf niet heeft kunnen vinden. Deze bezoeker maakte dan een nieuwe locatie aan en daar ontstond een tweede Facebook pagina, met het kenmerk “onofficiële pagina”. Gelukkig kun je deze pagina claimen en later samenvoegen met je officiële bedrijfspagina. En het is niet eens lastig! Volg gewoon de volgende vijf stappen:

Stap 1: Download een Virtual Private Network (VPN)
VPN is een privénetwerk binnen een groter netwerk. Bij het claimen van je Facebookpagina is het belangrijk dat je via je VPN netwerk in kan loggen op Facebook vanuit de Verenigde Staten. Een voorbeeld van een gratis VPN is Windscribe. Omdat je vanuit Nederland niet de juiste mogelijkheden aangeboden krijgt om je Facebook-pagina te claimen. Download Windscribe hier… 

Stap 2: Zorg ervoor dat je zakelijke e-mail aan je Facebook gekoppeld is
Om je Facebook locatie-pagina te claimen, eist Facebook dat jouw zakelijke e-mail verbonden is aan je Facebook-account. Dit kun je instellen bij de instellingen van je persoonlijke account die verbonden is aan je bedrijfspagina op Facebook.

Stap 3: Bezoek Facebook vanuit de VS
Verander via Windscribe je IP adres in een Amerikaans adres. Dit doe je door in te loggen bij Windscribe en vervolgens verbinding te maken met een ander IP adres.

Ga nu naar www.facebook.com, log opnieuw in en zoek naar de locatie-pagina van jouw bedrijf die je wilt claimen. Onder de omslagfoto staat de optie: “Is dit jouw bedrijf?”. Klik op deze optie.

Stap 4: Claim je pagina
Wanneer je op “Is dit jouw bedrijf?” hebt geklikt, krijg je twee opties aangeboden:

  1. Voeg de pagina samen met een pagina die jij al beheert
  2. Claim deze pagina

Bij het samenvoegen worden de berichten van één van de twee Facebookpagina’s verwijderd. De likes worden wel samengebracht. Gemiddeld doet Facebook er 72 (kantoor)uren over om de pagina aan jou toe te wijzen.

Stap 5: Samenvoegen
Mocht je hebben gekozen voor optie 1 en heeft Facebook je de pagina toegewezen, log dan in (dit keer kan het zonder Windscribe) en open de bedrijfspagina. Ga naar ‘instellingen’ en kies voor de optie “pagina’s samenvoegen”.


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over het claimen van pagina’s?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.