Wekelijkse update

wekelijkse update

Wat gebeurde er afgelopen week in “social media land”? Genoeg!
Vanaf nu zetten we het iedere week voor je op een rijtje in de wekelijkse update.

Steeds meer bedrijven zijn actief op social media
Goed om te horen! Wij wisten natuurlijk al veel langer dat social media de toekomst is en het ontzettend belangrijk is om ‘in touch’ te blijven met je online community, maar ook steeds meer bedrijven zien dit in. In 2012 bedroeg het percentage bedrijven met een Facebook of LinkedIn-account nog maar 35%. Afgelopen jaar was dit aantal al gestegen tot 61%.

Nieuwe vind-ik-leuks
Heb je ook wel eens dat iemand een negatief, bijvoorbeeld verdrietig, bericht plaatst op Facebook? Het voelt een beetje gek om dit bericht te ‘liken’ terwijl je toch graag laat weten dat je meeleeft. Binnenkort kun je in plaats van een bericht liken, ook kiezen uit de emoties: boos, verdrietig, wauw, lachen en liefde. Zeg jij liever ‘Yay’? Dan heb je helaas pech, die emoticon is niet door de test gekomen omdat hij niet in alle talen dezelfde betekenis heeft.

 likes

“Nederlandse jongeren vertrekken massaal op Twitter”
Uit onderzoek van Newcom is afgelopen week gebleken dat het gebruik van Twitter daalt in Nederland. Het aantal van 1 miljoen dagelijkse gebruikers zou zijn gedaald naar 900.000. Voornamelijk de jongeren zouden dit medium steeds meer links laten liggen. Waar gaan ze dan heen? Het gebruik van Instagram en Snapchat blijkt bij die groep behoorlijk te zijn gestegen. Vallen jongeren in jouw doelgroep? Dan is het dus van belang om rekening te houden met het medium waarvoor je kiest!

“Whatsapp het grootste sociale medium van Nederland
Whatsapp is met een kleine 10 miljoen Nederlandse gebruikers het grootste sociale medium in ons land. Dat hebben wij en andere bedrijven natuurlijk ook gezien. Vandaar de trend die gaande is waarbij ook organisaties Whatsapp steeds vaker gaan inzetten. Bijvoorbeeld 3FM die dagelijks al de input van haar luisteraars via Whatsapp gebruikt of Coolblue die de klantenservice ook via Whatsapp aanbiedt.

Snapchat werkt aan een nieuw ontwerp
Snapchat is booming. Niet alleen bij onze fanatieke Communiteers maar bij nog 1 miljoen andere Nederlanders meer. Om niet achter te blijven werkt ook Snapchat aan verbeteringen. Zo zijn er screenshots opgedoken waaruit blijkt dat Snapchat aan het testen is met (video)gesprekken via de app. Kunnen we ook buiten werktijd gezellig met elkaar videochatten!

Youtube en Twitter worden steeds belangrijker voor zoekresultaten
“Sociale media hebben steeds meer impact op SEO”. Social media is niet alleen van belang voor de interactie met je online community, het heeft ook effect op de zoekresultaten in Google. Zo indexeert Google steeds meer tweets in haar zoekresultaten en verwacht wordt dat dit alleen maar meer zal worden. Ook YouTube wordt alsmaar groter en groter. Zo groot dat het aantal zoekopdrachten in YouTube in 2016 wel eens meer kan worden dan het aantal in Google. Haal die filmcamera dus maar vast uit de kast!

 

Blog Comments

[…] Miljard gebruikers van Whatsapp en Gmail We mailen en appen wat af. Vorige week bleek al dat Whatsapp het grootste sociale medium in Nederland is. Nu komen Whatsapp en Gmail met […]

[…] of geweldig, grappig, verbluffend, verdrietig of dat het bericht je boos maakt. We berichtten eerder ook al over deze nieuwe feature maar vanaf deze week heeft Facebook de functie dan ook […]

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Pinterest adverteren

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!